arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

120 g aubergine
120 g zucchini (squash)
100 g tomater fra dåse af god kvalitet
ekstra jomfru olivenolie
salt
peber
60 g lagret fåre- eller gedeost
basilikum
1 stor kæmpereje eller allerhelst en jomfruhummer

Sådan gør du: 

Skær aubergine og zucchini i skiver, der ca. er 0,5 cm tykke. Sauter i en pande med ekstra jomfruolivenolie og salt, indtil grøntsagerne er gyldne. Tag panden af varmen og køl grøntsagerne ned, eventuelt i et dørslag, så væsken sies fra (smid endelig ikke væsken ud – den kan bruges til sauce eller suppe).

Hæld tomaterne i en pande med ekstra jomfru olivenolie, salt og peber og reducer, til saucen tykner.

I et ovnfast fad lægges et lag af zucchini, tomatsauce, ost og basilikum og oven på det et lag af aubergine, tomatsauce, ost og basilikum. Fortsæt fremgangsmåden, indtil der ikke er mere tilbage. Afslut med tomatsauce og ost på toppen. Sæt fadet i en forvarmet ovn ved 180 grader i 15 minutter.

Tag fadet ud af ovnen og lad retten hvile i et par timer. Server med en grillet jomfruhummer på toppen.

Bemærk: Retten er faktisk bedst at servere, dagen efter den er blevet tilberedt.