arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Bunde:
130 g mandler
2 æggehvider (ca. 70-80 g)
130 g flormelis
100 g mørk chokolade af god kvalitet
(f.eks. Valrhona Manjari)


Fyld:
300 g danske jordbær
2 dl piskefløde
citronmelisse

Sådan gør du:

Kom mandlerne i en 160º varm ovn, og rist dem i 8-10 min., indtil de er gyldne og
dufter dejligt. Tag dem ud, og lad dem køle af. Hak så de ristede mandler groft i en foodprocessor eller med en kniv.
Pisk imens æggehvider og sukker til marengs – tilsæt sukkeret lidt ad gangen, og pisk, til marengsen er blank og glat. Hak chokoladen groft, og bland chokoladen og de hakkede mandler i marengsen.

Tegn 2 cirkler (ca. 26 cm i diameter) på et stykke bagepapir på en bageplade, og fordel mandelmarengsen på dem – brug en dejskraber til at brede marengsen pænt ud.
Bag bundene i ovnen ved 170º i ca. 15 min., så de er sprøde og gyldne udenpå, og stadig lidt bløde i midten. Tag bundene ud, og lad dem køle dem af. Når bundene er afkølet, så løsn dem forsigtigt fra bagepapiret, og læg dem over på et fad.

Skyl jordbærrene så lidt som muligt, og kun hvis de er meget beskidte, og nip derefter de grønne haser af (jordbær suger vand til sig – og det forstærkes, hvis du skyller dem, efter at haserne er fjernet).

Skær jordbærrene ud i halve, og fordel dem ud over bundene sammen med letpisket flødeskum og lidt citronmelisse. Du kan enten lave 2 åbne kager eller lægge bundene oven på hinanden, så du får 1 lagkage.

Server straks, mens marengsen er sprød og dejlig.