arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

560 g hvedemel
85 g sukker
25 g bagepulver
5 g salt
200 g smør
3¾ dl kærnemælk
1 æg til pensling

Evt. fyld:
hakket mørk chokolade

Sådan gør du:

Kom alle ingredienser, undtagen kærnemælk, i en røreskål, og sæt dem i køleskabet i mindst 1 time, til de er helt kolde. Hak de kolde ingredienser på en foodprocessor eller med en stor kniv, indtil smørklumperne er på størrelse med ærter. Kom kærnemælken i.

Vend forsigtigt alle ingredienserne sammen med hænderne til en sammenhængende, men løs masse. Vend dejen ud på et meldrysset bord. Rul forsigtigt dejen ud til et rektangel på ca. 20 × 50 cm.

Fold først en tredjedel af dejen ind over sig selv. Fold derefter den sidste tredjedel ind over dejen. Løft dejen fra bordet, og skrab bordet rent. Drys med lidt mel, og gentag processen med at rulle og folde tre gange. Hvis du vil have fyld i dine scones, drysser du dejen med det ønskede fyld, inden du folder og ruller dejen den sidste gang.

Når du er færdig med at folde og rulle dejen, lægger du den på en bageplade, så foldningerne vender ned mod pladen, og sætter den i køleskabet i 15 minutter.

Rul den afkølede dej ud til ca. 1½ cm's tykkelse, og stik, skær eller snit scones ud i den ønskede størrelse. Sæt sconesene over på en bageplade med bagepapir, og pensl dem med sammenpisket æg. Pres med tre fingre lidt ned i midten af hver scone for at være sikker på, at de hæver lige op.

Bag sconesene ved 230º varmluft i 8-10 minutter, indtil de er gyldenbrune.