arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Sellerifettucine
1 knoldselleri

Svamperagout
500 g svampe, f.eks. markchampignon og portobello
1 løg
1 fed hvidløg
1 kvist timian
2. spsk. olivenolie
1 knsp. chilipulver
2 spsk. kikærtemel eller hvedemel
1 glas hvidvin
Havsalt
Friskkværnet peber
Skal og saft af 1⁄2 usprøjtet citron

Brødcroutoner 
2 skiver daggammelt surdejsbrød
2 spsk. olie

Desuden
1 håndfuld persille

Sådan gør du:

Sellerifettucine
Skræl knoldsellerien. Har du et japansk mandolinjern, kan du bruge et af skærene til at lave fetuccinelignende strimler. Alternativt kan du skære sellerien i så tynde skiver som muligt med en kniv, lægge 3 selleriskiver oven på hinanden, og skære dem i ca. 1⁄2 cm brede strimler.
Læg strimlerne i koldt vand, til de skal koges.

Svamperagout
Rens svampene, skær evt. bunden af, og skær dem i grove stykker. Pil løg og hvidløg, og hak det fint. Pluk timianbladene fra kvisten. Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved middelvarme i ca. 5 minutter, til de er gyldne.

Tilsæt svampe og timianblade, og lad dem stege med i yderligere 5 minutter. Sørg for ikke at røre for meget rundt – svampene får bedre stegeskorpe, hvis du lader dem være.

Drys chilipulver og kikærtemel over svampene, og rør det hele godt sammen. Tilsæt hvidvinen, og lad ragouten koge et par minutter. Smag til med salt, peber, citronskal og citronsaft.

Brødcroutoner 
Blend eller skær brødskiverne i små stykker. Rist dem gyldne i olivenolie på en pande, og krydr med salt. Læg dem på køkkenrulle.

Ved servering
Hak persillen groft.
Blancher knoldsellerifettucinen i letsaltet vand i ca. 2 minutter, til den er mør, men stadig har noget bid. Hæld vandet fra, og vend de kogte knoldselleristrimler sammen med svamperagouten. Drys med persille og brødcroutoner.

TIP Kålrabi er også god som alternativ pasta. Svamperagouten fungerer selvfølgelig også sammen med almindelig pasta. 

Foto: Anders Schønnemann