arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Suppe
1 knoldselleri (ca. 750 g)
1 løg
2 fed hvidløg
1 kvist rosmarin 
2 dl mandelmælk 
1 knsp. cayennepeber 
3 spsk. olivenolie 
skal og saft af 1 usprøjtet citron 
havsalt 
friskkværnet sort peber  

Ristede svampe
100 g sort trompetsvamp (eller andre friske svampe) 
1 spsk. olivenolie 
æblecidereddike eller anden lys eddike  

Desuden
50 g saltede eller røgede mandler 

Sådan gør du:

Skræl hele knoldsellerien. Skær ¼ fra, og gem den til topping. Skær resten i grove tern. Pil løg og hvidløg, og hak begge dele.  Steg løg, hvidløg og knoldselleristykker gyldne i 2 spsk. af olivenolien i en stor gryde. Tilsæt rosmarin, dæk med vand, og lad det koge op.

Fjern det skum, der danner sig på overfladen med en ske. Skru ned for varmen, og lad suppen simre i 20-25 minutter, til sellerien er helt mør. Sigt kogevandet over i en anden gryde eller skål. Hæld 3 dl tilbage i gryden sammen med mandel-mælk og cayennepeber, og blend suppen i en høj blender eller med en stavblender.

Juster konsistensen med mere kogevand, hvis suppen er for tyk. Smag til med fintrevet skal og saft af ½ citron, salt og peber.  Skær resten af knoldsellerien i papirstynde strimler til marinering, gerne på et mandolinjern. Vend dem med 1 spsk. olivenolie, 1 spsk. fintrevet citronskal og citronsaft, og smag til med salt og peber.

Ristede svampe

Rens svampene, og steg dem i lidt olie ved mellemhøj varme i et par minutter. Smag til med salt, peber og æblecidereddike.

Ved servering

Hæld suppen i skåle, og anret den marinerede, strimlede knoldselleri på. Drys med grofthakkede, saltede eller røgede mandler.

Foto: Anders Schønnemann