arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Sandart
600 g sandartfilet
vindruekerneolie til stegning
Lidt smør

Hvidvinssauce
2-3 stilke dild
½ l hvidvin
2 dl æblecidereddike
2 kviste timian

Korn & kål
400 g perlebyg (alternativt perlespelt)
350 g grønkål
100 g rosenkål
100 g smør
1 dl koldpresset rapsolie
1 spsk. æblecidereddike
Salt og peber
150 g hvidkål

Sådan gør du:

Sauce
Pil løget, og skær det i mindre stykker. Pluk dilden og sæt bladene til side – de skal bruges senere. Kom hvidvin, dildstilke, eddike, løg, timian og laurbærblade i en gryde, og lad det koge ind til ca. 1 ½ dl. Sigt saucen. Lige inden servering, pisk saucen op med smørret, og smag til med salt og peber.

Korn og kål
Kog kornene møre – det tager ca. 20 minutter. Hæld vandet fra. Snit grønkålen. Halver rosenkålene, og blancher dem kort i kogende vand. Vend de kogte korn sammen med æblecidereddike, rapsolie og krydr med salt og peber. Steg grønkål og rosenkål let i smør, og vend sammen med de kogte, marinerede korn. Snit hvidkålen, og bland den med den plukkede dild.

Skindstegt sandart
Skær fileterne ud i passende stykker, og drys dem med lidt salt. Steg dem med skindsiden nedad i lidt olie på en varm pande, til skindet er helt sprødt, og fisken næsten er tilberedt færdig. Sluk for blusset og kom evt. en klat smør på panden. Vend fileterne og lad dem ligge i panden til servering.

Ved servering
Kom korn og kålblandingen – minus hvidkål og dild – i bunden af en dyb tallerken. Anret den skindstegte sandart ovenpå med skindsiden opad. Anret hvidkål og dildblandingen oven på, og hæld saucen rundt om fisken.