arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Vandbakkelser
1¼ dl vand
1¼ dl sødmælk
100 g smør
1 tsk. fint salt
1 tsk. sukker
150 g hvedemel
5 mellemstore æg

Kaffecreme
¼ vaniljestang
2,5 dl sødmælk
3 æggeblommer
75 g sukker
40 g majsstivelse
¼-½ dl afkølet espressokaffe
2 dl piskefløde

Glasur
½ dl afkølet espressokaffe
Ca. 350 g flormelis
1 spsk. blødt smør
5 spsk. ahornsirup

Sådan gør du:

Vandbakkelser
Forvarm ovnen til 250º ved varmluft. Kom vand, mælk, smør, salt og sukker i en gryde, og bring det hele i kog. Sigt melet i en skål. Tilsæt derefter melet, og rør eller pisk hele tiden godt rundt. Når blandingen er ensartet og ikke klæber, så flyt gryden fra varmen. Tilsæt så æggene – et ad gangen – og bland det hele godt rundt med et piskeris. Blandingen skal være blød, og ikke flydende. Kom dejen i en sprøjtepose med en rund tylle (str. medium), og sprøjt små, ca. 10 cm lange baner ud på en bageplade beklædt med bagepapir. Pas på afstanden, vandbakkelserne må ikke ligge for tæt op ad hinanden. Sæt vandbakkelserne ind i den varme ovn, og lad dem bage i 3–4 minutter. Sluk så for ovnen (med propellen i gang), og lad vandbakkelserne puffe sig lidt op. Det tager ca. 5 minutter. Tænd igen for ovnen, denne gang på 180°, og bag vandbakkelserne færdige i mellem 15 og 25 minutter afhængig af størrelse. Husk forsigtigt at åbne ovndøren på klem en gang imellem for at lukke damp ud. Meningen er, at vandbakkelserne først hæver op og derefter tørrer. Når de er mørkt gyldne i farven og ikke for bløde, så er de færdige. Tag vandbakkelserne ud af ovnen, og lad dem køle helt af.

Kaffecreme
Flæk vaniljestangen på langs, skrab kornene ud, og bring stang og korn i kog sammen med mælken. Kom æggeblommerne i en skål, og pisk dem kraftigt med sukkeret, til blandingen bliver hvid. Tilsæt majsstivelse uden at piske. Hæld den kogende mælk i blandingen under piskning. Hæld det hele tilbage i gryden, og sæt den over varmen. Lad cremen koge i ca. 1 minut under kraftig piskning; pas på den ikke brænder på. Hæld cremen gennem en sigte over i en skål, dæk overfladen til med husholdningsfilm, og lad den køle af i køleskabet inden brug. Bland den kolde creme med kaffen. Pisk fløden til bløde toppe, og vend den sammen med cremen. Kom cremen i en engangssprøjtepose, og fyld hver enkelt éclair med cremen, enten ved at du stikker en sprøjtepose med en spids tylle i bunden af hver bakkelse eller snitter langs kanten og fylde creme ind fra siden. Vent gerne med at fylde vandbakkelserne til sidste øjeblik før servering – på den måde oplever du den bedste balance mellem de forskellige komponenter.

Glasur
Rør kaffe, flormelis, smør og sirup sammen, og pynt hver éclair med en stribe glasur.

Server straks!