arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

2-3 løg (ca. 300 g)
2 fed hvidløg
1 spsk. paprika
1 liter lys fjerkræbouillon kan erstattes af grøntsagsbouillon
200 g usaltede, uristede jordnøddekerner
3 dl vand
70 g pasta (penne, rør, skruer)
1⁄2 kg hestebønner (vægt i bælg)
1-2 bagekartofler (ca. 300 g)
2 gulerødder (ca. 200 g)
10 stilke bredbladet persille
2 spsk. saltristede jordnødder (peanuts)

Desuden: 
neutral olie til stegning
havsalt
friskkværnet peber
limesaft

Sådan gør du:

Pil løg og hvidløg, og snit dem fint. Rist dem godt møre i en stor gryde med olie – de må godt få lidt farve. Tilsæt paprikaen, og lad den riste med. Hæld bouillon ned til løgene, og bring suppen i kog.

Kom de rå, usaltede jordnøddekerner i en foodprocessor sammen med 3 dl vand, og blend dem til en fin mos. Kom jordnøddemosen ned i suppen, og kog ved svag varme, til den rå smag af jordnødder er væk – 35-40 minutter. Kog pastaen efter anvisningen på pakken, og hæld den til afdrypning i et dørslag.

Bælg hestebønnerne, og pil også den hvide skal af de grønne bønner. Sæt dem til side. Skræl kartofler og gulerødder, og skær dem i fine tern. Kom kartofler og gulerødder i suppen, og kog dem i 10 minutter, til de er møre. Juster evt. suppens konsistens med vand eller bouillon – den må ikke være for tyk. Smag til med salt, peber og limesaft, så suppen smager friskt. Vask persillen, og hak den fint. Hak også de saltede jordnødder.

Kom hestebønner og den kogte pasta ned i suppen, lige før du skal spise, og lad det bare lige få varmen. Drys med rigeligt persille og jordnødder, og spis suppen med hvedebrød eller sprøde brød.