arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 stilk citrongræs
5 skalotteløg
2 fed hvidløg
4 små thailanske chilipebre
5 limeblade
250 g hakket svinekød
1 lille spidskål
1 håndfuld mynteblade
1 håndfuld frisk koriander
¼ ananas
½ bundt forårsløg
4 cm ingefær
½ dl limesaft
2 spsk. palmesukker (fås i asiatiske supermarkeder; alternativt rørsukker)
3 spks. fiskesauce
4 spsk. lys sojasauce
3 spsk. vindruekerneolie
1 spsk. ristet sesamolie
½ håndfuld peanuts
havsalt
friskkværnet peber

 

Sådan gør du:

Fjern de yderste blade fra citrongræs-stilken. Pil løg og hvidløg. Flæk 3 af chilierne, og beslut, om du vil fjerne kernerne. Hak citrongræs, løg og chili meget fint, eller stød dem i en morter. Skær limebladende i helt tynde strimler. Varm en tykbundet gryde godt op, og brun kødet godt i lidt olie. Tilsæt citrongræs, løg, chili, og limeblade, og steg, til løgene og citrongræsset er helt møre – det tager ca. 35 minutter. Tilsæt evt. vand undervejs. Smag til med sojasauce, og krydr med sort peber. Skær kålen i ca. ½ cm. tykke skiver med en skarp kniv eller på et mandolinjern. Læg skiverne i koldt vand i 20-25 minutter, til kålen er snasende sprød. Læg ligeledes krydderurterne i vand i 10-15 minutter. Slyng kål og urter tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skræl ananassen med en savtakket skarp kniv. Skær den i små tern. Skyld forårsløgene grundigt, og skær dem i tynde skiver. Skræl eller skrab ingefæren, og skær den i lange tynde strimler.

Vend kål og urter sammen med limesaft, sukker, ingefær, den sidste chili i tynde skiver, fiskesauce, sojasauce og olie, og smag til med salt og peber. Anret kålen på et fad, og fordel det lune kød over salaten. Drys med ananas og saltristede jordnødder.