Tilbage til opskrifter

Spicy blomkål med karry og chili

Forlæng holdbarheden på dine grøntager ved at sylte dem. Her er det blomkål, som får selskab af karry og chili. Blomkålen kan bruges til et syrligt indspark til efteråret og vinterens gryderetter, eller f.eks. i en hjemmegjort remoulade.

Sådan gør du

Blomkål

Start med at skolde dit sylteglas med kogende vand inden brug. Del herefter blomkålen ud i buketter og fyld dem i sylteglasset.

Syltelage

Kog alle ingredienserne til syltelagen op. Hæld syltelagen over blomkålen. Den skal være helt dækket af syltelagen og er herefter klar til brug. Jo længere blomkålene står, jo mere smag får de. Opbevar de syltede blomkål på køl. Her kan de holde sig i 2-3 uger.

Tip

Sylt når råvaren er i sæson, der smager de bedst. Så har du overskud af tomater, bønner eller asparges fra haven eller overskud af grøntsager i køleskabet, så sylt dem så du kan nyde disse herligheder inden de går til spilde.

Ingredienser

Blomkål

¼ blomkål

Syltelage

14 g salt
14 g sukker
40 g lys lagereddike
400 g vand
2 g gurkemeje
2 g madraskarry
1 g chiliflager