Vi beklager!
|
||
---|---|---|
{{item.DisplayName}} |
|
|
{{model.warnings[0]}}
|
||
Total | DKK | {{model.total}} |
Vi beklager!
med peberrod og sprødt rugbrød
4 pers.
Midt mellem en kraftig rodfrugtsuppe og en ren grøn spinatsuppe ligger denne skønne, milde forårssag. Helt enkel, og med en smuk lysegrøn farve. Ud fra samme fremgangsmåde kan du variere både rodfrugter og det grønne.
Prøv for eksempel at skifte spinaten ud med brøndkarse eller skvalderkål, som giver en lidt skarpere kant.
Det skal du bruge:
4 skiver groft rugbrød
olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
300 g persillerødder (eller andre lyse rodfrugter som pastinak eller knoldselleri)
1 løg
1 fed hvidløg
1¼ l grøntsagsbouillon,
3 håndfulde spinatblade
1 håndfuld bredbladet persille
eller kørvel
citronsaft eller æblecidereddike
4 cm frisk peberrod
Sådan gør du:
Smuldr rugbrødet groft, og rist det kort i olie på en pande. Det behøver ikke at være knasende sprødt. Krydr med salt, og læg brødet på køkkenrulle.
Skræl persillerødderne, og pil løg og hvidløg. Skær det hele i grove tern, og steg dem i en gavmild mængde olivenolie i en gryde ved svag varme i 15-20 minutter, til de er helt møre, men uden at de tager farve.
Hæld bouillonen i gryden, og lad det koge i 10 minutter. Skyl spinat og persille/kørvel, dryp urterne godt af, og lad dem koge med det sidste minut af kogetiden – endelig ikke længere. Blend suppen helt blank med en stavblender, og smag til med salt, peber og citronsaft eller eddike.
Hæld suppen i skåle, og drys med fintrevet peberrod, evt. en kvist kørvel eller persille og det sprøde rugbrød. Og gerne et dryp olivenolie.