arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

4 skiver groft rugbrød
olivenolie
havsalt
friskkværnet peber
300 g persillerødder (eller andre lyse rodfrugter som pastinak eller knoldselleri)
1 løg
1 fed hvidløg
1¼ l grøntsagsbouillon,
3 håndfulde spinatblade
1 håndfuld bredbladet persille
eller kørvel
citronsaft eller æblecidereddike
4 cm frisk peberrod

Sådan gør du:

Smuldr rugbrødet groft, og rist det kort i olie på en pande. Det behøver ikke at være knasende sprødt. Krydr med salt, og læg brødet på køkkenrulle.
Skræl persillerødderne, og pil løg og hvidløg. Skær det hele i grove tern, og steg dem i en gavmild mængde olivenolie i en gryde ved svag varme i 15-20 minutter, til de er helt møre, men uden at de tager farve.

Hæld bouillonen i gryden, og lad det koge i 10 minutter. Skyl spinat og persille/kørvel, dryp urterne godt af, og lad dem koge med det sidste minut af kogetiden – endelig ikke længere. Blend suppen helt blank med en stavblender, og smag til med salt, peber og citronsaft eller eddike.

Hæld suppen i skåle, og drys med fintrevet peberrod, evt. en kvist kørvel eller persille og det sprøde rugbrød. Og gerne et dryp olivenolie.