arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Spinatsalat
500 g spinat (renset vægt)
2 spsk. rapsolie
2 spsk. sherryeddike
1 tsk. akaciehonning
¼ frisk rød chili, befriet for kerner
havsalt
friskkværnet peber
2 usprøjtede appelsiner
½ potte kørvel
50 g tørret frugt (dadler, figner, abrikoser)

Sprødt rugbrød
¼ daggammelt rugbrød
2 spsk. koldpresset rapsolie
havsalt



Sådan gør du:

Skyld spinaten grundigt i koldt vand ad 2­3 gange, så du er helt sikker på, at der ikke er jord i den. Rør olie, eddike, honning, fintsnittet frisk chili, salt og peber og fintrevet skal af den ene appelsin sammen til en dressing.
Skær skrællen af appelsinerne med en skarp kniv, og skær fileter af appelsinerne.
Rør fileterne i dressingen sammen med plukket kørvel.
Skær den tørrede frugt ud i små stykker, og bland dem i dressingen.
Vend spinaten med dressingen, anret i en skål eller på et fad, drys med sprødt rugbrød, og server straks.
Salaten er til den søde side, så den er velegnet til kraftigt oksekød eller krydret, grillet kalvekød eller fjerkræ. Du kan også servere den til samosaerne herover.

Sprødt rugbrød 
Skær rugbrødet i helt tynde skiver med en skarp brødkniv. Det kan være en fordel at komme rugbrødet i fryseren først, så er det nemlig nemmere at skære tyndt.
Læg rugbrødet på en bageplade med bagepapir, og dryp med olie og drys med salt. Bag rugbrødet i ovnen ved 170° i 8­10 min., så det bliver helt sprødt.
Tag de sprøde brød ud, og lad dem køle af på et stykke køkkenrulle, der kan suge evt. overskydende olie