arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

3 g gær
5 1/4 dl koldt vand
2 spsk. surdej (hvis du har en stående)
900 g hvedemel
100 g ølandshvedemel
25 g salt

Sådan gør du:
Rør gæren ud i vandet. Tilsæt evt. surdej og de to slags hvedemel, og ælt dejen i 4 min. på lav hastighed på din røremaskine. Tilsæt salt, og ælt dejen i ét min. Vend dejen ud på en bordflade, som du har smurt med olie, og vend dmeyejen rundt i olien, så den bliver dækket på alle sider. Lad dejen hvile i 20 min. Skær eller hak dejen i 6 stykker, form dem til kugler, og sæt dem på en bageplade. Dæk kuglerne til, og lad dem stå ved stuetemperatur i to timer. Sæt dem i køleskabet, og lad dem hæve i yderligere 6-12 timer. Sæt en pizzasten i ovnen, og forvarm ovnen til så høj temperatur som muligt i mindst 30 min. Form dejen til pizzaer og drys dem med mozzarella, blå ost, pære fra Lilleø og valnødder, hvis du har lyst til at smage versionen på billedet. Flyt pizzaerne over på bagestenen, en ad gangen, og bag dem i ca. 10-14 min., til de er sprøde og har fået en flot, mørk farve. Drys med tynde skiver frisk pære og krydderurter efter eget ønske.