arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Linseboller
50 g perlebyg
1 løg
2 fed hvidløg
1 spsk. vand
10 g hørfrømel
400 g røde linser, udblødt i vand natten over
1 spsk. svampepulver
1 håndfuld persille
1 spsk. kikærtemel
saft af ½ usprøjtet citron havsalt
friskkværnet peber

Tomatsauce
2 fed hvidløg
olivenolie
1 spsk. tomatpure
2 dåser flåede tomater (800 g)
2 spsk. tørret oregano
2 spsk. balsamicoeddike

Kog perlebyggen i rigeligt letsaltet vand i ca. 20 minutter, til den er mør. Pil løg og hvidløg, og hak dem fint. Steg løg og hvidløg i olie på en pande ved middel varme i ca. 10 minutter, til løgene er gyldne. Rør vand og hørfrømel sammen, og lad det trække i ca. 5 minutter.

Blend perlebyg, stegte løg, hørfrøblandingen, linser, svampepulver, persille og kikærtemel til en ensartet masse i en foodprocessor eller blender, og smag den til med salt, peber og citronsaft. Stil massen i køleskabet i ca. 30 minutter.

Form linsemassen til kugler på størrelse med bordtennisbolde, og steg dem i ca. 3 spsk. olie på en pande i ca. 10 minutter, til de er gyldne.

Tomatsauce
Pil hvidløg, og hak dem fint. Steg dem i olie på en pande ved middel varme i et par minutter. Tilsæt tomatpure, flåede tomater og oregano, og lad saucen simre ved svag varme i ca. 30 minutter, men gerne længere. Smag til med salt, peber og balsamicoeddike. Du kan evt. blende saucen, hvis du ønsker den glat og ensartet.

Vend de stegte linseboller i saucen.