arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Bønner

200 g tørrede kidneybønner, udblødt i koldt vand natten over
100 g tørrede hvide bønner, udblødt i koldt vand natten over
2 gulerødder
1/2 knoldselleri
2 løg
2 porrer
6 tomater
2 fed hvidløg
2 spsk. olivenolie
1/2 tsk. chilipulver
1 tsk. stødt koriander
1 tsk. stødt spidskommen
1 tsk. stødt kanel
3 spsk. tomatpuré
Salt

Mynteyoghurt

2 dl yoghurt naturel
1 tsk akaciehonning (til børn under 1 år, brug sirup i stedet)
Saft af 1 citron
2 riv muskatnød
Salt og peber
10 mynteblade

Tilbehør

Brød eller brødstænger (se side 167)

Bønner

Kog de udblødte bønner i en gryde med friskt vand i ca. 25-30 min., så de stadig har lidt bid. Hæld vandet fra dem. Bruger du bønner fra dåse, skal du blot hælde dem i et dørslag og skylle dem med koldt vand.

Klargør alle grøntsagerne, og skær dem ud i tern på ca. 1x1 cm.

Varm en stor gryde op, tilsæt olivenolie, og rist grøntsagerne sammen med krydderierne i 2-3 min., så grøntsagerne får lidt farve.

Tilsæt tomatpuré og bønner, krydr med salt, og kom vand på, så det lige dækker grøntsagerne. Lad nu retten koge i 40-45 min. 

Smag evt. til med lidt ekstra chili og salt, lad bønneretten køle i nogle min., så den ikke er alt for brandvarm, og server med mynteyoghurten og godt brød - eller evt. sprøde brødstænger til.

Mynteyoghurt

Kom yogurten i en skål, og rør honning, citronsaft, muskatnød og salt og peber i. Hak mynten fint, og rør også den i yoghurten.

Lad yoghurten trække i 10-15 min., så smagen trækker ud i den. Smag derefter på dressingen, og tilføj evt. lidt ekstra salt og peber, muskat, honning, citron eller mynte, hvis du synes, der mangler noget.

Tip:

Du kan evt. nøjes med 1 spsk. af én af krydderierne i bønneretten (spidskommen, koriander eller kanel), hvis du mangler nogle af dem.

Relaterede opskrifter