arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Fjæsing
4 fjæsinger (8 fileter)
2 spsk olivenolie
Havsalt og friskkværnet peber

Bagte gulerødder med farin og havtorn
10 gulerødder
2 spsk koldpresset rapsolie
1 spsk brun farin
2 spsk cidereddike
Havsalt og friskkværnet peber
1 kvist timian
1 dl friske havtornbær

Sådan gør du:

Tjek, at fjæsingerne er friske og dufter dejligt af havvand, ikke af havn. Skær fjæsingerne ud i 8 fileter (pas på piggene på ryggen, de er ikke sjove at stikke sig på). Du kan også sagtens bede din fiskehandler om at give dig fileter med hjem. Skrab skindet fri for skæl, og lav nogle små snit i skindet med en skarp kniv. Steg fileterne på en varm pande i lidt olivenolie, først 2 min. på skindsiden, vend dem så, og steg dem færdige i ca. 30 sek. på kødsiden. De må endelig ikke få for meget, da fjæsing er en fin fisk med små fibre og meget fint kød, som hurtigt kommer til at virke tør, hvis den bliver tilberedt for længe.

Skrub gulerødderne godt, skær dem i grove stave, og kom dem i et ovnfast fad. Rør olie, brun farin, eddike, salt, peber timianblade og havtorn sammen, og hæld det over gulerødderne, og vend det hele godt rundt. Bag rødderne i ovnen ved 220° i 6-8 min. Temperaturen er forholdsvis høj, hvilket gør, at gulerødderne får en dejlig karamelliseret overflade. Tag gulerødderne ud, og afkøl dem let.