arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

2 store hornfiskefileter
1 spsk. grov sennep
havsalt og friskkværnet peber
lidt rugmel
10 g smør
1 spsk. rapsolie
lidt bredbladet persille

Rabarberchutney
8-10 stilke danske rabarber
1 stort rødløg
1 frisk rød chili
1 tsk. karry
1 tsk. hele korianderfrø
3 spsk. rørsukker
3 spsk. æbleeddike
1 håndfuld lyse rosiner

Sådan gør du:

Tjek hornfiskefileterne for friskhed, skæl og ben. Læg fileterne på skindsiden, og smør indersiden med sennep, og krydr med salt og peber. Skær så hver filet ud i 4 stykker, og klap dem sammen, med skindsiden udad. Vend stykkerne i rugmel. Steg hornfiskestykkerne i halvt smør og halvt olie på en varm pande, 2-3 min. på hver side. De skal være flot gyldne og sprøde på skindet. Krydr evt. med lidt ekstra salt og peber på skindet. Spis de stegte hornfiskestykker med rabarberchutney, lidt af stegesmørret og nye kogte kartofler, og giv gerne fisken et drys bredbladet persille lige inden servering.

Rabarberchutney
Skær top og bund af rabarberne – husk at passe på foden, som er det nederste hvide stykke af stilken og der, hvor rabarbersmagen er allermest koncentreret og dejlig. Skyl rabarberstilkene, og skær dem i ca. 1 cm lange stykker. Kog dem ved svag varme sammen med snittet løg, den hele chili, karry, korianderfrø, sukker, æbleeddike og rosiner. Lad chutneyen koge, til rabarberne er kogt ud, ca. 15-20 min. Fisk chilien op af chutneyen, og smid den ud. Hæld derefter chutneyen på glas, og køl den af. Chutneyen kan spises med det samme eller opbevares i køleskabet i 2-3 uger.

RABARBERKOMPOT: Selvom rabarberplanten har været kendt og anvendt til medicinske formål i Danmark siden 1400-tallet, begyndte vi ikke at spise den før engang i 1840’erne. I Christina Rostrups kogebog fra 1844 findes to opskrifter med rabarber, en med stuvede rabarberblade og en grød med rabarber, og ikke lang tid efter indgik en rabarberkompot i en nyudgivelse af madam Mangors kogebog. Rabarber blev hurtigt en fast bestanddel af enhver velassorteret køkkenhave, og kompotten fik sin velfortjente plads på søndagsmiddagsbordet, når kyllingen eller lammestegen med agurkesalaten blev serveret.