arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

600 g torskefilet eller anden torskefisk (kuller, lange, brosme, sej, kulmule)
havsalt
4 vinterporrer
1 skalotteløg
1 spsk. koldpresset rapsolie
1 spsk. cidereddike
friskkværnet peber
1 spsk. kapers
½ bundt dild
1 spsk. almindelig rapsolie

Sådan gør du:

Tjek, at torsken er frisk og dufter dejligt af havvand, ikke af havn, og gå den også efter for tilbageværende ben. Skær torsken i 4 ens stykker, krydr med lidt salt, og lad torsken ligge i 10 min. og trække i køleskabet. Skær top og bund af porrerne, skær dem ud i stykker på ca. 5 cm, og skyl grundigt igennem i koldt vand. Bring en gryde med letsaltet vand i kog, og kog porrerne i 3-4 min., så de bliver helt møre, men således at de dog stadig har lidt bid. Tag dem op af vandet, ryst hurtigt vandet af dem i et dørslag, og kom dem direkte over i en skål. Pil skalotteløget, og snit det fint, og vend det i de varme porrer sammen med rapsolie, eddike, salt, peber, kapers og hakket dild. Varm en pande op, og steg torskestykkerne i rapsolie – giv dem ca. 1-2 min. på hver side, så de får en flot stegeskorpe, og krydr med salt og peber. Server den stegte torsk med de marinerede porrer, æggecreme samt kogte kartofler eller korn.