arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

10 dobbelte sildefilter
Lidt wasabi på tube (japansk grøn peberrod) eller 20-30 g friskrevet peberrod
Havsalt og friskkværnet peber
50 g rugmel
3 dl lagereddike
3 dl vand
3 dl sukker
2 rødbeder
2 danske æbler
1 spsk. rapsolie
10 g smør

Sådan gør du:

Tjek, at sildefileterne er friske og dufter dejligt af hav, ikke af havn. Smør sildefilterne på indersiden med lidt wasabi (det er super stærkt, så vær varsom med mængden), eller drys med friskrevet peberrod, og krydr med salt og peber, inden du lukker fileterne sammen og vender dem i rugmel. 

Kom eddike, vand og sukker i en gryde, og kog det op. Skræl rødbederne, og skær dem i små tern, og befri æblerne for kernehus, og skær dem i tynde både. Æblestykkerne skal være større end rødbederne, da tilberedningstiden ikke helt er den samme. Kom æbler og rødbeder i den varme lage, og lad dem koge med i 2 min., så lagen tager både smag og farve.

Varm en pande op på komfuret, og tilsæt fedtstof – først olien, og når den er varm, så tilsæt smørret, og lad det bruse af. Steg sildefileterne, til de er gyldne og sprøde, ca. 3 min. på hver side. Det kan være nødvendigt lige at klemme lidt på de foldede fileter med en paletkniv, når du lægger dem på panden, så de ikke folder sig ud. Kom de stegte sild i et fad, og overhæld dem med den varme lage. Lad sildene trække i et par dage i køleskabet, inden de spises – de kan stå i op til 1 uge. Server de stegte rødbedesild på rugbrød, gerne med kapers og dild på toppen.