arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

300 g stenbiderrogn, renset for hinder
havsalt

Kartoffelrøsti
4-5 bagekartofler
Hhavsalt og friskkværnet peber
1 lille fed hvidløg

2-4 kviste timian

2 spsk. rapsolie

Dressing
2 dl tykmælk

2 spsk. cidereddike

1 spsk. sukker
havsalt og friskkværnet peber
1 bakke karse

Sådan gør du:

Smag på rognen – måske behøver den salt, måske har den allerede fået. Sæt rognen i køleskabet indtil servering. Skræl kartoflerne, og riv dem på den grove side af rivejernet. Pres al væden ud af kar­ toflerne, og kom dem herefter i en skål. Krydr kartoflerne godt med salt, peber, hakket hvidløg og timian. Varm en lille pande op (på ca. 15-­18 cm i diameter, og her er det vigtigt at bruge en slip­let­pande, så du er sikker på, at røstien slipper). Kom olien på panden, og herefter den revne kartoffel, og pres det godt sammen til en kartoffelpandekage. Steg røstien i ca. 5 min. på den ene side over medium varme, så den bliver gylden og sprød, vend den så rundt ved hjælp af en tallerken eller et grydelåg, og steg den i 5 min. på den anden side. Sæt røstien i ovnen ved 200°, og steg den videre der i 10-­15 min., så den bliver helt gennembagt. Tag røstien ud, og skær den i 4 pæne stykker.

Rør tykmælken med eddike, sukker, salt og peber til en frisk dressing, og vend masser af klippet karse ned i den. Anret den lune kartoffelrøsti på 4 tallerkener, og kom rogn på toppen. Spis med tykmælksdressing til at dryppe over.