arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

400 g kantareller
20 g smør
½ dl æblecider eller sherry
1 dl piskefløde
havsalt og friskkværnet peber
1 skalotteløg
fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron
8 skiver hvedebrød
1 spsk. olivenolie

Sådan gør du:

Rens kantarellerne med pensel eller en lille grønsagskniv; hvis de er meget beskidte, kan du vaske dem forsigtigt. Del kantarellerne ud i mindre stykkker og lad dem ligge på et stykke køkkenrulle og tørre en smule. Smelt smørret i en sauterpande, tilsæt kantarellerne, og sauter dem på mellemvarme i 3-5 min. Tilsæt æblecider og piskefløde, og lad væsken koge ind i kantarellerne, til den begynder at tykne. Smag til med salt og friskkværnet peber. Hak skalotteløget helt fint, og vend det ned i kantarellerne til sidst – det giver kantarellerne lidt sprødhed og et fint bitterskarpt modspil til fløden. Smag til med fintrevet citronskal og citronsaft. Smør brødskiverne med olivenolie, og grill dem på en grill, grillpande eller i ovnen. Kom de stuvede kantareller op på de sprøde, grillede brød, og server som en lille forret eller som frokostret med en god salat til. Jeg synes, det er fyrstelig mad!

TIP Du kan naturligvis bruge andre vilde spisesvampe