arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Succésbunde
180 g mandelmel eller fint blendede smuttede mandler
180 g flormelis
7 store æggehvider
½ tsk. bagepulver

Smørcreme
170 g sukker
1¼ dl vand
5 æggeblommer (evt. pasteuriserede)
150-200 g praliné med mandler
300 g blødt smør

Pynt
Flormelis

Sådan gør du:

Succésbunde
Forvarm ovnen til 180° ved varmluft. Tag 2 spsk. flormelis fra, og gem dem til æggehviderne. Bland resten af flormelissen med mandelmel. I den anden skål piskes æggehviderne, til de er skummende. Tilsæt bagepulver, og pisk indtil hviderne danner bløde toppe. Pisk endelig ikke æggehviderne for meget, for så skiller de. Vend hurtigt, men grundigt, mandelmel og flormelis blandingen i æggehviderne. Beklæd en bageplade med bagepapir, og tegn med en blyant 3 cirkler på ca. 20 cm i diameter. Fordel massen i de tre cirkler. Bag bundene straks derefter i ca. 20 minutter, eller indtil de er lyse og brune. Ønsker du bundene mere sprøde, så giv dem blot lidt længere tid i ovnen. Når bundene er færdige, skal du lade dem afkøle helt på en bagerist, før bagepapiret fjernes.

Smørcreme
Kom sukker og vand i en gryde, og kog det, til det måler 120° (her er du nødt til at bruge et digitaltermometer). Kom æggeblommerne i en røremaskine med et piskeris, og pisk dem sammen. Hæld den varme sukkerlage i en stråle direkte over æggeblommerne under kraftig piskning. Pisk blandingen, til den er afkølet. Tilsæt nu smør i klumper under middelhastighed, indtil cremen er ensartet. Smag cremen til med 150-200 g praliné, alt efter hvor kraftigt en parfumering du vil give den. Læg en bund på et serveringsfad. Fordel ca. en tredjedel af pralinésmørcremen på bunden, læg en bund ovenpå og derefter igen creme. Læg den sidste bund på kagen, og slut af med et lag creme på toppen – hold en smule tilbage, så du også kan dække kagens sider. Opbevar kagen tildækket i køleskabet indtil serveringen – den holder sig fint i to dage. Giv din kage et fint pudder flormelis på toppen inden servering.