arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

500 g søde kartofler
2 porrer
¾ dl olivenolie
½ tsk. chilipulver
1 fed hvidløg
1 tsk. stødt gurkemeje eller 3 cm
frisk gurkemeje, fintrevet
1 l grøntsagsbouillon eller vand
Skal og saft af ½ usprøjtet citron
Havsalt
Friskkværnet peber
800 g grønne ærter i bælg
Citronsaft
Olivenolie
½ håndfuld frisk mynte

Sådan gør du:

Skræl de søde kartofler, og skyl porrerne grundigt; flæk den øverste del, så du er sikker på at få al jord ud. Skær den grønne top af – brug den, når du koger grøntsagsbouillon.

Skær kartofler og porrer i mindre stykker, og steg dem i olivenolie i en gryde ved svag varme, uden de tager farve. Tilsæt chilipulver, hvidløg og gurkemeje, og steg videre i et par minutter. Hæld bouillon, citronsaft og citronskal over grøntsagerne, og lad det koge i 35-40 minutter, til grøntsagerne er godt møre.

Blend suppen helt glat i en blender eller med en stavblender, og smag den til med salt og peber. Juster evt. smagen med mere citronsaft. Hvis suppen skal serveres kold, så lad den trække og køle af i køleskabet natten over. Bælg ærterne, og vend dem med lidt citronsaft, nogle dråber olivenolie, salt, peber og mynteblade, skåret i tynde strimler.

Tip Server suppen iskold direkte fra køleskabet – eller varm fra gryden – med de marinerede ærter og et par mynteblade på toppen.