arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

2 dl surdej
evt. ekstra hvedemel
lidt salt
neutral olie til friturestegning
blandede grøntsager, i mindre stykker

Sådan gør du: 

Start med at tjekke konsistensen på surdejen, den skal være som en tyk pandekagedej. Hvis den er for tynd, kan du piske lidt ekstra hvedemel i. Smag surdejen til med en lille smule salt.

Kom ca. 2 cm olie i en gryde, og varm den op til ca. 150°. Dyp grøntsagerne i surdejen, og kom dem direkte ned i den varme olie, nogle stykker ad gangen.
Steg grøntsagerne gyldne på begge sider, tag dem op, og læg dem på en tallerken med et stykke fedtsugende papir eller et viskestykke.

Server de stegte grønsager med det samme, mens de stadig er helt sprøde og friske.


TIP
Hvis du er i tvivl, om surdejen skal have mere salt, kan du starte med at stege lidt surdej i olien og smage på den, inden du smager den endeligt til, og vender grøntsagerne i den.

Relaterede opskrifter