arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge: 

1/2 kg svinenakkefilet
1/2 kg torsk (eller anden torskefisk, som kulmule eller kuller)
19 g salt
10 g tørret tang, finthakket (f.eks. søl, nori-sushi-plader eller blæretang)
1/2 dl frisk kørvel, finthakket
2 små løg, finthakket
1 tsk. friskkværnet peber
1/2 kg blåmuslinger
2 dl hvidvin
Lammetarme, udblødte

Sådan gør du: 

Skær gris og torsk i stykker, der passer til din kødhakker, og gnid kødet og fisken med saltet. Ælt dernæst kød og fisk kort med tang, kørvel, løg og peber. Frys kødet og fisken i ca. 1 time, til overfladen er hård, men kødet ikke gennemfrosset.

Mens kødet skalfryser, så rens muslingerne ved at lægge dem i vasken – uden prop i, vandet skal kunne løbe ud – og skyl dem under den kolde hane. Rusk muslingerne lidt rundt i vasken, og tjek, at de alle lukker sig. De, der ikke lukker sig efter et lille dunk i køkkenbordet, skal kasseres, og det skal ødelagte muslinger også. Fjern eventuelle tråde – det såkaldte ’skæg’ – med en urtekniv.

Damp muslingerne i hvidvinen i ca. 4 minutter, så de åbner sig. Kasser muslinger, der ikke åbner sig under dampning. Sigt væsken fra muslingegryden, og kog den ind til 1 dl. Nedkøl herefter væsken i fryseren, til den er iskold. Pluk muslingerne ud af skallerne, hak dem groft, og køl dem ned i fryseren, til de er iskolde.

Når kødet og fisken er skalfrossent, så hak det på det mellemfine skær (5-6 mm) ned i en iskold røre- eller ælteskål. Ælt farsen med røremaskinens kagekrog ved lav hastighed eller intensivt med hænderne i 1 minut. Tilsæt den iskolde muslingefond, lad den blive optaget i farsen, og sæt nu røremaskinen på høj hastighed – eller håndælt på fuld tryk – i yderligere 2-3 minutter, til farsen er blevet helt sammenhængende og klistret. Ælt til sidst de grofthakkede muslinger ind i farsen.

Steg en lille prøvefrikadelle af farsen, og smag, om der mangler salt eller krydderier, inden du stopper farsen i lammetarme og drejer pølser i ca. 10 centimeters længde.

Steg pølserne på panden ved lav varme, til de har en flot stegeskorpe og er gennemstegte, men stadig saftige – eller gør det samme på grillen over indirekte varme. Det tager ca. 10-15 minutter.

Tip Server evt. pølsen sammen med flere muslinger, muslingebouillon og tang, for den fulde effekt.