arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

12 svinekæber
1½ tsk. fint salt
1 tsk. korianderfrø
1 tsk. fennikelfrø
2 løg
2 guldøl
4 dl mørk kalvebouillon
2 laurbærblade

STEGTE PERSILLERØDDER
600 g persillerødder
1 skalotteløg
50 g smør
saft af 1 citron

Grønt drys
skal af en usprøjtet citron
1 skalotteløg
1 spsk. kapers
¼ bundt persille
8-10 stilke salvie

Desuden
smør og neutral olie til stegning
havsalt
friskkværnet peber
evt. honning

Sådan gør du:

Dagen før 
Tjek, at svinekæberne er afhindede – hvis ikke, så skær hinderne af med en skarp kniv. Drys kæberne med salt, dæk dem til, og sæt dem på køl natten over.

På dagen
Rist korianderfrø og fennikelfrø på en tør pande, til de begynder at skifte farve. Pil løgene, og hak dem groft. Brun først kæberne i smør og olie i en tykbundet gryde. Tag dem op, og parker dem på en tallerken. Brun løget i det samme fedtstof. Kom kødet tilbage i gryden sammen med laurbærblade og de ristede frø. Tilsæt øl og bouillon, så kødet er dækket. Lad retten simre i 1-1½ time, til kæberne er helt møre – enten på komfuret eller i ovnen ved 140-150°. Tag kæberne op af gryden, og sigt skyen over i en ren gryde. Kog den ind til 4 dl kraftig skysovs. Smag til med salt, peber og citronsaft og evt. lidt honning.

Stegte persillerødder
Skru ovnen op på 200°. Skræl persillerødderne, og skær dem i ensartede, knap 1 cm brede skiver på den lange led. Pil løget, og hak det fint. Smelt smørret i en lille gryde, vend rødderne heri. Tilsæt saften fra citronen og finthakket løg, og krydr med salt og peber. Bred rødderne ud på en bagep- lade beklædt med bagepapir, og bag dem i den varme ovn i ca. 20-25 minut- ter, til de er gyldne og let sprøde.

Grønt drys
Riv den gule skal af citronen. Pil løget, og hak det fint. Hak også kapers fint Skyl salvie og persille, pil de grønne blade af dem, og hak dem groft. Bland det hele sammen.

Kom kæberne ned i sovsen, vend dem rundt, så de nærmest glaserer, og lad dem få varmen. Server kæberne med persillerødderne og masser af det grønne drys. Spis med en god kvæde- eller æblerelish og stegte kartofler