arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Du skal bruge:

Mørdej
500 g hvedemel
175 g flormelis
250 g smør
1 vaniljestang
Revet skal af 1 usprøjtet citron
Ca. 1½ sammenpisket æg

Fyld
6 mellemstore æg
300 g sukker
250 g friske eller
Optøede havtornbær
1,6 dl piskefløde
Lidt salt

Desuden
1 tærteform med løs bund kvadratisk (23x23 cm) eller rund (ca. 26 cm i diameter)

Sådan gør du:

Mørdej
Flæk vaniljestangen, og skrab kornene ud. Mas kornene sammen med lidt af flormelissen med den flade side af kniven, så kornene skilles ad. Kom hvedemel, flormelis og vaniljeflormelis i en stor skål, og bland det sammen. Skær smørret i mindre stykker, kom også det i skålen, og gnid hele herligheden sammen med fingrene, til der kommer en masse 'krummer'. Tilsæt citronskal og æg. Saml dejen hurtigt, men sørg for, at den er ensartet. Rul den ud i 4 mm’s tykkelse mellem to stykker bagepapir til en diameter lidt større end formen. Læg dejpladen inklusiv bagepapir på en lille bakke eller plade, sæt den i køleskabet, og lad den hvile i minimum 1 time. Tag dejen ud af køleskabet, og fjern forsigtigt det ene stykke bagepapir. Læg det løst oven på dejen igen, og vend dejpladen om for at løsne det andet stykke bagepapir fra dejen. Lad dejen temperere på køkkenbordet i ca. 5-10 minutter. Forvarm ovnen til 180º ved varmluft.

Beklæd tærteformen med dejen. Pres dejen godt ud i siderne, og lad lidt af dejen hænge ud over kanten. Kør henover kanten med en kagerulle, så overflødig dej derved skæres væk. Ret til med fingrene, så kanten bliver pæn. Sæt formen i køleskab i ca. 10 minutter, til den er fast. Beklæd tærtebunden indvendigt med alufolie, og fyld op med linser, ris eller bønner. Dette er med til, at bunden holder sin facon under bagningen. Bag bunden i midten af ovnen i ca. 20 minutter. Fjern derefter alufolien med fyldet, prik bunden med en gaffel, og bag yderligere i ca. 10 minutter, eller til bunden er gylden.

Fyld
Forvarm ovnen til 120º ved varmluft. Kom havtornbærrene i en skål, og giv dem en tur med en stavblender, eller kom dem i en blender. Sigt puréen – du skal bruge 2 dl sigtet puré til fyldet. Pisk æg og sukker og sammen i en skål. Tilsæt havtornpuré, piskefløde og salt, og pisk det hele godt sammen. Hæld forsigtigt massen i den bagte tærtebund, og bag tærten i ca. 30 minutter. Cremen skal sætte sig som en crème brûlée eller en citrontærte. Afkøl tærten på en bagerist inden servering.

TIP Du kan give havtorntærten en ekstra dimension ved at karamellisere den på toppen som en crème brûlée. Drys et tyndt lag sukker over den kolde tærte, og karamelliser overfladen med en gasbrænder. Hvis du ønsker et tykkere lag karamel, gentages processen et par gange.