arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

1 stort brød
12 g gær
500 g vand
1 pose Meyers toastbrødsbladning
(evt. 1-2 tsk. honning)

Desuden
2 l rugbrødsform

Sådan gør du:

Dag 1
Opløs gæren i vandet i en stor skål. Tilsæt posens indhold og rør det hele sammen. Rør dejen energisk igennem med en røreske så længe, du orker. Hold pause og fortsæt sådan til dejen bliver blank og samler sig om skeen. Det tager ca. 10 min. og er god motion. Har du en røremaskine kan den selvfølgelig få lov til at gøre arbejdet. Overfør dejen til en rugbrødsform, og lad den hvile i 20 min. på køkkenbordet. Dæk formen med køkkenfilm, og stil den så på køl i 12-18 timer.

Dag 2
Tag formen fra køl, og stil den på køkkenbordet, imens du varmer ovnen op til 180 °C. Bag brødet indtil det er 99 °C i centrum.
Det tager ca. 35-40 min. Lader du brødet køle af i formen, vil du få nogle bløde og behagelige skorper. Holder du derimod af sprøde skorper, glider du forsigtigt brødet ud af formen, inden det køles af på en rist.

TIP For smagens skyld anbefaler vi altid, at du koldhæver, men har du travlt, kan du fordoble gærmængden og i stedet lade dejen hæve 2-3 timer på køkkenbordet.