arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Tsukune
1 kg hakket kyllingekød, gerne af lår
2 tsk. sesamolie
1 dl pankorasp
2 æggeblommer
4 shisoblade, grofthakket
1 dl løvstikke, stilke og blade, grofthakket
1 dl dild, grofthakket
1/2 dl rød misopasta
1 1/2 dl kyllingeskind, finhakket
1 dl tang, f.eks. søl, grofthakket

Æggeblommekaramel
12 æggeblommer
250 g sukker
1 1/2 dl soyasauce

Taresauce
2 kg kyllingevinger
vindruekerneolie
1/2 kg tang, f.eks. søl eller blæretang
2 dl mirin
2 dl soyasauce
2 dl sake

Desuden
Bambusspyd, udblødt i vand i 1 time
Dildpollen og dildblomster (kan undværes – alternativt, finthakket dild)

Sådan gør du:

Tsukune
Kom alle ingredienser til kødbollerne i en skål og bland dem til en fars. Juster evt. konsistensen med mere pankorasp, hvis farsen virker for våd, eller med sesamolie, hvis den er for tør.

Form 7-10 cm lange kødboller og sæt dem i køleskabet, til de er blevet kolde og mere faste. Sæt dem på spyddene, og kom dem tilbage i køleskabet, til de skal grilles.

Æggeblommekaramel
Kom æggeblommer, sukker og soyasauce i en vakuumpose, og kog det i 1 time i et vandbad ved 80 grader. Flyt rundt på posen og dens indhold et par gange undervejs, så æggeblandingen bliver jævnt tilberedt.

Blend blandingen og kør den igennem en sigte, så du er sikker på, der ikke er klumper i. Kom æggeblommekaramellen i en sprøjtepose eller en flaske, og sæt den i køleskabet, til den skal bruges.

Taresauce
Tænd ovnen på 175 grader. Spred kyllingevingerne ud på en bageplade og dryp med lidt rapsolie og krydr med lidt salt. Steg dem i ovnen, til de er gyldenbrune – ca. 30-45 minutter.

Kom kyllingevingerne i en stor gryde, dæk dem med vand, og bring gryden i kog. Skru ned og fjern det skum, der danner sig på overfladen med en ske. Lad det koge i 2-3 timer, og skum af undervejs.

Kom mirin og sake i en mindre gryde og kog ved høj varme for at få alkoholen ud. Skru ned til lav varme og tilsæt soyasaucen.

Si bouillonen fra kyllingevingerne og hæld den i gryden med soya, sake og mirin. Tilsæt tangen, og lad det koge ved mellemvarme, til du har en tyk sauce, der kan glasere kødbollerne.

Tilberedning af tsukune
Den traditionelle og bedste måde at tilberede tsukune på, er over binchotan trækul – men har du ikke lige det ved hånden, så brug almindelige trækul, og lad dem blive helt hvide. Det ideelle er hvis du har en lille grill, og kan fjerne risten og balancere spyddene, så de ikke rører ved risten. Du kan også bruge ovnen på 175 grader.

Grill eller ovnsteg spyddene og glaser dem med taresaucen undervejs, indtil de er gyldenbrune, gennemstegte og flot glaserede.

Tag dem af grillen – eller ud af ovnen – og top dem med æggeblommekaramel og drys med lidt dildpollen og dildblomster.