arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

LYNSYLTEDE GRØNTSAGER
200 g kinaradise
1 rødløg
1 fed hvidløg
50 g palmesukker (fås i asiatiske supermarkeder, alternativt rørsukker)
1 dl risvinseddike eller æblecidereddike
1 spsk. fiskesauce

KOGT OKSEKØD
500 g oksetykkam (alternativt oksebryst)
1 stilk citrongræs
2 fed hvidløg
½ rød chili
1 spsk. five spice (fås i asiatiske specialbutikker og på nettet)
3 spsk. limesaft
4 spsk. sojasauce
1 spsk. rørsukker
8 dl vand

Sådan gør du: 

LYNSYLTEDE GRØNTSAGER
Skræl kinaradisen, og skær den i lange stave. Pil løget, og snit det fint. Pil hvidløget, og skær det i helt tynde skiver. Masser løg, hvidløg og kinaradise med 1 tsk. salt, og lad dem trække i mindst 1 time. Dryp dem af i en sigte.

Kog palmesukker og eddike op med ½ tsk. salt. Kom grøntsagerne i den varme lage sammen med fiskesauce, og lad dem køle af til stuetemperatur.

KOGT OKSEKØD
Skær kødet i 1½ cm tykke skiver. Brun kødet på panden i lidt olie på begge sider, og læg det i en gryde.

Pil og hak hvidløget fint. Skær chilien i ringe. Fjern de yderste hårde blade fra citrongræssen, og hak den fint.

Kom hvidløg, chili og citrongræs i gryden til kødet sammen med five spice, limesaft, sojasauce, palmesukker og vand, og bring gryden i kog. Skru ned, og fjern det skum, der danner sig på overfladen med en ske. Lad kødet simre under låg ved lav varme i 1½­2 timer; tilføj evt. lidt mere vand undervejs, hvis kødet er ved at koge tørt.