arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Det skal du bruge:

Den klassiske
½ dl mayonnaise
1 dl græsk yoghurt 2%
Fintrevet skal og saft af ½ usprøjtet citron
2 spsk. flormelis
Havsalt og friskkværnet peber
1 dansk æble
3 stængler bladselleri
100 g vindruer
20 g valnødder

Den moderne
50 g valnøddekerner
1 knoldselleri
Vindruekerneolie
Havsalt
½ tsk. knust enebær
Skal af ½ usprøjtet citron
6 timiankviste
1 håndfuld bronzefennikel (eller persille, kørvel og estragon)
2 håndfulde røde vindruer, gerne stenfrie
4 stilke blegselleri
2 forårsløg
½ dl cremefraiche 38 %
Lidt sukker
1 spsk. citronsaft
2 spsk. vindruekerneolie
Friskkværnet peber

Sådan gør du:

Den klassiske
Rør mayonnaise, græsk yoghurt, fintrevet citronskal og -saft, flormelis, salt og peber sammen til en dressing. Skær æble og bladselleri ud i små tern, og kom dem i dressingen, vend rundt, og kom også halvdelen af vindruerne med ned i salaten. Når det er små fine hjemmedyrkede drivhusdruer, er de umulige at udkerne og skal bare hele i salaten, men er det store californiske, bør du halvere dem. Smag evt. waldorfsalaten til med ekstra salt og peber, og pynt den med valnødder og resten af druerne.

TIP Du kan også lave salaten uden vindruer og i stedet skrue op for æbler, det fungerer også glimrende.

Den moderne
Hak valnødderne groft, vend dem med nogle dråber olie og lidt salt, og spred dem ud på en bageplade med bagepapir. Rist dem i ovnen ved 135° i 25-30 minutter. Lad dem køle af. Skræl knoldsellerien, og skær den i grove tern på ca. 2x2 cm. Vend dem med lidt olie, knust enebær, fintrevet citronskal, blade fra timiankviste og ca. ½ spsk. salt. Spred dem ud på en bageplade med bagepapir, og bag dem ved 200° i 12-15 minutter, til de er begyndt at mørne, men stadig har godt med bid. Lad dem køle af til stuetemperatur.

Skyl urterne, pluk bladene fra stilkene, og læg dem i koldt vand i 20-25 minutter. Slyng dem tørre i en salatslynge eller et viskestykke. Skær vindruerne i halve, og fjern eventuelle sten. Skær blegsellerien og forårsløgene i fine skiver. Smag cremefraichen til med salt, peber, lidt sukker og evt. lidt citronsaft.

Vend den bagte afkølede selleri, blegselleri, vindruer, valnødder, forårsløg og urter med saft af ó citron og ca. 2 spsk. vindruekerneolie. Smag til med salt og peber. Vend cremefraichen i salaten uden at vende for meget rundt, og server den med det samme.