arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Sjældent har man så gode rester som i december. Julemaden efterlader en regulær skattekiste fyldt med flæskesteg, skinke, sovs, andeskrog, brunede og pillede kartofler, risengrød, marcipan, rødvinssjatter, portvinssjatter – ja, alt det bedste fra vinterens forråd.

Undgå madspild i julen
1. Tænk over dine portioners størrelse Overvej, hvor meget mad I egentlig kan spise, og køb ind derefter.
2. Udvælg juleretterne med omhu Løsriv dig fra forventningerne om, at julebordet skal bugne af mad. En god julefrokost afhænger ikke af mængden af mad eller antal retter på bordet.
3. Del ud af dine rester Når du har gæster til julemad, så giv gæsterne lidt bonusmad med hjem.

Grønkål med flæskesteg

Det skal du bruge:
Justér opskriften efter mængden af dine rester
Rester af grønkålen
Rester af flæskestegen – gerne med svær på
Hvidløg
Thai chili
Soja
Fiskesauce
Citron eller lime
Olie

Sådan gør du:
Skær sværen fra flæskestegen og knus den. Skær kødet i tern og mariner det i en blanding af soja, fiskesauce, hakket hvidløg og chili i 2 timer. Varm en pande og halvér en citron. Smør citronen let med olie på skærefladen og kom den på den varme pande. Steg den i 5-7 min. til saften er karamelliseret og skærefladen er sort. Hæld ca ½ dl olie i bunden af en wok og varm op. Steg det marinerede kød heri og hæld marinaden med. Kog det lidt ind og vend til sidst kålen i den varme wok i 1-2 minutter. Servér kålen med de knuste flæskesvær på toppen og citronen ved siden af.

 

French dip sandwich

Det skal du bruge:
Resterne af anden/gåsen/kyllingen/ kalkunen/vagtelen/duen – ja, selv stegen kan blandes i.
Resterne af sovsen og stegefedtet
Lidt sennep
Lidt soja
Lidt vinsjatter
1 løg i tern
Flute

Sådan gør du:
Skær eller pil al kødet fra skroget og put det i en gryde sammen med resten af ingredienserne – undtagen flutene. Kog det igennem ved svag varme. Det må gerne ligne en tyk suppe med kød. Når kødet er helt mørt, tages det op og sovsen sigtes og kommes i en skål. Brødet bages varmt og sprødt i ovnen og fyldes med kødet. Dyp sandwichen i sovsen og mærk eventuelle juledagstømmermænd lette og ren nydelse indtræffe.

 

Klatkager med kirsebærsovs

Det skal du bruge:
Ca. 400 g risengrød
1 æggeblomme
2 stiftpiskede æggehvider
2 spsk sukker
2 spsk mel
Revet skal fra 1 citron
Lidt vanilje

Sådan gør du:
Rør risengrød, æggeblomme, sukker, mel, citronskal og vanilje sammen. Vend de piskede og luftige æggehvider forsigtigt i. Kom en stor spiseskefuld dej på panden i klatter og steg klatkagerne ved middelvarme. De er færdige, når de er gyldenbrune. Servér klatkagerne med resten af kirsebærsovsen.

Seneste nyheder