arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

De første frø er sået til Claus Meyers New York-projekt

New York City, 8. september 2015

Newyorkerne kan glæde sig til at smage kanelsnurrer, flæskestegssandwich, grød, ymer, fuldkornsrugbrød, rygeost og andre danske og nordiske lækkerier, når Claus Meyer til foråret åbner en 460 kvadratmeter stor madhal i den ikoniske Vanderbilt Hall på Grand Central Terminal på Manhattan.

Madhallen kommer til at huse fem forskellige pavilloner samt en bar og en restaurant med tilsammen cirka 250 ansatte. En række nøglemedarbejdere er allerede blevet håndplukket, og det bliver et alsidigt og yderst kompetent team, der skal være med til at skabe og formidle den nordiske madfortælling i New York.

Fra Island til Ny Nordisk på Manhattan
Det bliver den islandske kok Gunnar Gíslason fra den internationalt anerkendte restaurant Dill i Reykjavík – kåret til Islands bedste fem gange siden åbningen i 2009 – som, efter et tæt opløb med flere andre kvalificerede kandidater, skal stå i spidsen for madhallens restaurant.

Ved Gíslasons side vil stå souschef Joseph Yardley, der siden 2013 har været køkkenchef på restaurant Acme hos Mads Refslund i New York.

Restauranten vil arbejde ud fra værdierne i Det Ny Nordiske Køkken, men i en amerikansk kontekst og med afsæt i et nordamerikansk råvaregrundlag. Gíslason og Meyer tager gamle nordiske teknikker som tørring, saltning, rygning, fermentering og syltning med sig, udover selvfølgelig deres ideer om velsmag og æstetik. Enkelte råvarer og ingredienser med en unik smag eller stor fortællekraft og udvalgt såsæd, mælkesyrebakterier og gærstammer vil blive importeret fra Skandinavien.

I restauranten og madhallens bar vil der blive shaket skandinavisk inspirerede cocktails under ledelse af drikkevareansvarlig Jonas Andersen, tidligere restaurantchef på Gustu i Bolivia og bartender hos Bo Bech på restaurant Geist.

Skandinaviske rødder i amerikansk muld
I madhallen, hvor Meyer vil åbne bageri som en af i alt seks permanente pavilloner, kommer fremstillingen af brød selvfølgelig til at spille en central rolle – fra wienerbrød og hindbærsnitter, til fuldkornsrugbrød og Ølandshvedebrød.

Rhonda Crosson, der tidligere har haft en ledende rolle hos stjernekokkene Daniel Boulud, Thomas Keller (Per Se) og svenske Marcus Samuelsson, bliver bagermester. Thomas Steinmann, udlært i Meyers Bageri i Store Kongensgade, og som senest har været i Meyers Madhus, bliver ansvarlig for udviklingsaktiviteter og undervisning.

Fortællingen om brødet starter allerede på New Jersey og Connecticuts marker. Claus Meyer og Per Grupe har indledt et samarbejde med Cornell University og University of Maine omkring dyrkning af gamle nordiske kornsorter i amerikansk jord.

”Vi forventer også allerede ved åbningen i foråret 2016 at være klar med skyr, rygeost og ymer fremstillet af økologisk mælk på et lokalt mejeri i samarbejde med Løgismose. Det bliver en immigrantfortælling, hvor vi med nogle frø og enzymer i rygsækken og med en skandinavisk samarbejdsånd rækker ud til lokale producenter og udforsker den jord, vi har under vores fødder, og det vi har med i vores bagage,” siger Claus Meyer.

Også kaffen vil være i højsædet. Med fokus på økologi og fair handel kommer newyorkerne til at blive introduceret til en anderledes lys og langsomt ristet kaffe i madhallens kaffebar. Omar Maagaard bliver, i tæt samarbejde med Mads Høgsted fra Copenhagen Roaster, ansvarlig for de amerikanske riste- og baristaaktiviteter. Omar kommer fra The Coffee Collective, hvis fire stiftere alle er startet i Estate Coffee, som Claus Meyer etablerede med Søren Sylvest tilbage i 1996. Tidligere har Omar arbejdet hos både Meyers Deli og Estate Coffee/Copenhagen Roaster og har flere gange deltaget i Dansk Baristamesterskab og blev sidste år nummer to ved National Brewers Cup.

Madhallen åbner i foråret 2016 på Grand Central Terminal.

Claus Meyer er netop flyttet til New York, hvor han vil være bosat de næste to år med familien, hustruen Christina Meyer Bengtsson, døtrene Elvira, Augusta og Viola og de to Jack Russell-terrier Grisling og Ella. Meyers engagement i de danske aktiviteter fortsætter uforandret ,”men jeg kommer til at delegere ud med mere fast hånd”, siger han.

Øvrige nøglemedarbejdere:

Jens Baake bliver driftsdirektør for Meyers aktiviteter i USA. Jens er tysk og har boet en stor del af sit liv i USA og har en lang karriere bag sig som leder og udvikler af restaurantkoncepter i den amerikanske restaurationsbranche; fra Disney til USA's største casino, Foxwoods Resort Casino, hvor han har haft ansvar for at lede hele 38 restauranter.

Dahlia Runco, projektleder for Meyers aktiviteter i USA. Dahlia er newyorker og kommer fra en baggrund som Catering Sales Manager ved Columbia University Medical Center.

Christina Heinze Johansson, kommunikationschef. Christina kommer fra VisitDenmark i New York, hvor hun har været PR-ansvarlig de seneste syv år.

Michael Ingemann er ansvarlig for forretningsudvikling og partnerskaber. Michael er selvstændig konsulent, med baggrund fra McKinsey, nu baseret i London. Han tog den allerførste opvask, da Claus startede virksomhed i 1988. Har de seneste år været bestyrelsesformand i Claus Meyer Holding.

Lucas Denton, en tidligere forskningsassistent ved New Yorks bystyre og stålarbejder, som Claus Meyer faldt i snak med i køen foran Scratchbread i Bedford-Stuyvesant, skal lede etableringen af et madhus med restaurantskole, bageri og cafeteria i den belastede bydel Brownsville, og være bindeled mellem skolen og bydelens unge. Projektet er en aktivitet under Claus Meyers fond, The Melting Pot Foundation.

Mette Strarup, der i dag er køkkenchef hos Meyers Madhus, kommer til at lede undervisningsaktiviteterne og cafeteriaet i Brownsville. 

Claus’ hustru, Christina Meyer Bengtsson, som sammen med designpartner Ulrik Nordentoft står for opbygning og indretning af både madhal og restauranten, har det øverste visuelle ansvar.

Pressekontakt

 

Peter Warberg, presseansvarlig
Løgismose & Meyers
Mobil (+45) 25 10 27 02
E-mail: warberg@meyersmad.dk

Seneste nyheder