arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

11. februar 2019                         

En ny grøn frokost fra Meyers                       

Tiden er moden til en 100% vegetarisk frokostordning. Det handler om vores sundhed, planetens fremtid og om at udfordre opfattelsen af et måltid, når Meyers 11. februar sætter et hold topkokke i spidsen for et køkken, der udelukkende arbejder med grøntsager. 

I de 15 år som Meyers har leveret frokostmåltider til danske arbejdspladser, er der sket en tydelig bevægelse i retning af en mere grøn madkultur. Nu er tiden moden til at grøntsagerne kan spille førsteviolin. 

”Vi oplever en større og større bevidsthed om miljø- og klimabelastning ved særligt kødproduktion. Derfor har vi længe arbejdet på en 100% grøn frokostordning, selv om skridtet ikke har været nemt”, siger Carl Johan Paulsen, der er direktør i Meyers Køkken.

”Opgaven har været at få et vegetarisk måltid til at give samme fylde, velsmag og tilfredshed, som måltider med kød giver. Det mener vi at have løst nu”, siger Carl Johan Paulsen.

Stort forarbejde

Derfor er den nye grønne frokost ikke bare en kødløs version af den klassiske frokostmenu.

Et grønt måltid skal nemlig have sin egen identitet og lægger op til flere retter, spreads, dressinger, brød og toppings, der supplerer hinanden. Desuden er der arbejdet med umami og protein – eller på jævnt dansk: fylde og velsmag, forklarer Sanne Holden Venlov, der er en af Danmarks absolutte dygtigste grønne profiler, som nu skal lede det nye initiativ i Meyers. 

Vi har i det nye grønne køkken arbejdet målrettet på fermenterede, tørrede, røgede og syltede grønne elementer. Alt sammen vigtige ingredienser, hvis du vil arbejde 100% grønt uden at gå på kompromis med fylde og velsmag Sanne Holden Venlov

For eksempel har Meyers etableret egen produktion af økologisk tempeh, et produkt, der består af fermenterede bælgfrugter. Nordhavn Eddikebryggeri har udviklet nye eddiker og bistået med en linje af mælkesyregæret grønt og andre syltede sager, der både vil indgå i retterne og fungere som tilbehør.

Endelig vil de store røgovne på Kattegatvej fremover tørre og ryge grøntsager. 

Det er håbet, at vores egen nysgerrighed på grøntsagernes verden kan sætte samtalen i gang omkring frokostbordene – og måske endda inspirere til selv at eksperimentere med de uendelige muligheder i køkkenet, som planterigets råvarer giver.

Meyers er klar til at levere de første grønne frokostmåltider 11.  februar 2019.  

Det grønne køkken vil være baseret i Nordhavn og udviklingen af den gastronomiske profil vil være ledet af Sanne Holden Venlov, en af Danmarks absolutte dygtigste grønne profiler.

Meyers grønne frokost kan vælges til 1-5 dage om ugen, alt efter hvor meget grønt, man har appetit på.

 

Seneste nyheder