arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Lige for tiden bugner det i mark, eng og have med de duftende hvide skærme af hyldeblomster. De aromatiske blomster er indbegrebet af den danske sommer og kan kommes på glasset, i dejen, i isen, i dressingen eller give et aromatisk strejf til sukker og salt. 

Pluk blomsterskærnene mens de sidste blomster endnu ikke er udfoldede, gerne om morgenen, da det er duggen, der holder på blomsternes aroma. Vær opmærksom på, at hyldeblomsterne ikke er fyldt med lus eller insekter og klip blomsterne og de tyndeste stængler af. Når du har rengjort blomsterne grundigt er det bare om at komme i gang med saft, is, salt og sukker. 

Hvis du koger 15 hyldeblomstskærme med tre usprøjtede citroner, 600 g sukker og 2 liter vand kan du ligefrem putte sommeren på glas og nyde frisk hyldeblomstsaft direkte fra køleskabet. Skal du glæde de små på en varm dag, kan du også hælde saften i pindeis-forme, fryse dem og servere hjemmelavede hyldeblomstis.  

I vores opskriftsunivers kan du finde flere opskrifter på, hvordan du kan bruge dine nyplukkede hyldeblomster. 

Se vores opskrifter her – søg efter hyldeblomst

Seneste nyheder