arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

25. april 2019

Meyers Madhus skal hjælpe unge på kanten via nyt koncept støttet af Bikubenfonden

Maden og måltidet som læringsfællesskab er drivkraften bag en helt ny indsats, der over de kommende år skal gøre en forskel for 'Unge på kanten uden job og uddannelse'.

Vores store koncept 'Højskole uden mure' er skudt i gang med en bevilling fra Bikubenfonden på knap 10 mio. kr. Over de næste år skal Meyers Madhus i tæt samarbejde med Hotel- og Restaurantskolen, Professionshøjskolen Absalon og A2B udvikle læringsfællesskaber for udsatte unge med maden som omdrejningspunkt. 

'Højskolen uden mure' vil være funderet på et støttende og forpligtende læringsfællesskab for udsatte unge. I hvert forløb vil de unge deltage i en række kvalificerende aktiviteter, herunder praktikforløb. Forløbene afsluttes med afvikling af en madfagligt event fx folkekøkken eller pop-up café.

Vi i Meyers Madhus skal først og fremmest bistå med kokke- og bagefaglige undervisere og stå for hovedparten af de madfaglige aktiviteter sammen med Hotel- og Restaurantskolen, men det er også ambitionen, at Meyers Madhus skal gøre aktivt brug af den unikke viden om udsatte unge, vi har fået fra tidligere sociale projekter.

Samtidig glæder vi os til at åbne døren internt i Løgismose Meyers for de unge mennesker og forhåbentlig tilbyde dem et videre jobforløb hos os i en af vores afdelinger, der dækker alt fra bagerier og restauranter til mejerier, kantiner, produktionsenheder, butikker m.m.

 

Højskole uden mure' har et vigtigt og nyskabende fokus på fællesskabet som virkemiddel til at inspirere og fastholde unge i deres udvikling. Bag konceptet står en stærk kreds af samarbejdspartnere, som kan bidrage med hvert sit fokus og styrke til udviklingen af forløbene. Det har vægtet højt i udvælgelsen Sine Egede chef for det sociale område i Bikubenfonden.

Målgruppen og konceptets sigte
Målgruppen for konceptet bliver de 15-17-årige, der ikke er i skolegang/uddannelse/job og som derfor har behov for særlig støtte og læring. Denne gruppe af unge skal ved at deltage i processen rustes til at kunne fortsætte deres tilværelse med mere organiserede og positive fremtidsudsigter. Det overordnede sigte er derfor også at udvikle støttende og forpligtende fællesskaber for den udsatte målgruppe.

Forløbet handler derfor om konkret at stille de unger over for en hverdag med undervisning, projekter og events, som de unge skal være med til at udvikle og afvikle, men i høj grad også at styrke deres selvtillid og skabe et unikt læringsrum, hvor de kan udvikle stærke, menneskelige relationer og opleve en mere struktureret dagligdag.
Forløbet vil være drevet af maden og måltidet, som det forløsende element for både den enkelte og for gruppen, og det er visionen, at fællesskaber og relationer skal spire og vokse ved at de unge tilbereder og spiser deres måltider sammen og får en succesoplevelse ud af at være i køkkenet.

Udover den daglige forpligtelse i at skulle møde op og være en del af et team, hvor nogen regner med dig, er det også målet, at de unge skal 'møde omverdenen' og eksempelvis afvikle pop-up-restauranter, hjælpe til i festivalboder eller stable folkekøkkener og fællesspisninger på benene.
Samtidig vil undervisningsforløbet også knytte sig til både madlavning, ernæring og fødevarehåndtering som fagligt felt, der kan klæde de unge på til et videre jobforløb i fødevarebranchen.

Konceptets formål
Succeskriteriet for projektet er, at de unge 15-17-årige holdes uden for beskæftigelsessystemet og i stedet kommer i uddannelse/job og generelt ind i en positiv udvikling.

Det håber vi at kunne opnå ved at styrke de positive relationer hos de udsatte unge og skabe et samlingspunkt, som kan fungere som fundament for den unges videre færden. Samtidig er det målet at kunne give de unge styrkede kompetencer til at tage vare for egen sundhed og trivsel, så de oplever en styrket selvtillid og livsmestring.

Udviklingen og afholdelsen af de første udgaver af 'Højskole uden mure' løber fra 1. april 2019 til 31. marts 2022.

> Læs mere om Bikubenfondens beviling her 

> Læs Altingets artikel om indsatsen her (kræver login)

 

Seneste nyheder