arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

11. januar

Tag med indenfor i de spanske køkkener

Det spanske køkken
Der findes uendelige mængder skønne tapas, som mange af os kender, men det spanske køkken er meget mere end det.

På vores nye kursus - Ind i de spanske køkkener - tager vi gæsterne med på en kulinarisk rejse fra Catalalonien forbi Valencia, helt ned til Andalusien og op gennem Extremadura til Baskerlandet. En rejse rundt i en af Europas mest interessante madkulturer.

Bag kurset står Mads Roesgaard, der er souschef i Meyers Madhus, og som har en helt særlig forkærlighed for det spanske køkken. Han begyndte sin kokkekarriere på Akelare i San Sebastian og fortsatte til Catalonien, hvor han fik lov til at arbejde med de ypperste råvarer som souschef på L’Excellence i tre år, inden han vendte hjem til Danmark. Her finder han fortsat inspiration til spanske specialiteter hos sin spanske kæreste og hendes familie, som bor i tapasens hovedstad, Sevilla.

Gode råvarer og simple retter
Mads Roesgaard beskriver det spanske køkken som rustikt, simpelt, hvor de gode råvarer i fokus -og han sætter særlig stor pris på, at mange af de spanske retter er kendetegnet ved, at man kan smage råvarerne i deres rene form.

Maden fylder utrolig meget for spanierne og det er det, de fleste samles om:

Selvom folk er fattige, så bruger de mange penge på mad. De prioriterer virkelig de gode råvarer, og alle har en holdning til, hvordan maden skal smage og hvordan retten skal sammensættes. Der bliver talt rigtig meget om mad i Spanien.

 

For mange spaniere er maden også det, der er samlingspunktet for dagen, og det foregår ofte ude i byen: 

I Spanien går man ud og spiser flere gange om ugen. Det sociale i måltidet er vigtigt.

 
En kulinarisk rejse fra syd til nord
På kurset er der udvalgt retter, som repræsenterer den mangfoldighed, du finder i spansk madlavning. Vi kommer omkring klassiske retter, som stadig bliver spist hver dag i Spanien. Vi dyrker det sociale måltid med tapas og pinchos, og vi taler om råvarer, der er nerven i Spaniens køkkener – olivenolien, peber, skaldyr, safran med mere. Og selvfølgelig skal vi også prøve kræfter med en Paella mixta med safran, kylling og skaldyr.

Vi besøger de spanske landkøkkener, laver flere af landets berømte saucer og kreerer også en enkel, nordspansk dessert – Spaniens pendant til creme brulée, ”crema catalana.”

Buen provecho! - velbekomme”

Læs mere om kurset og bestil din plads her 

Seneste nyheder