arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Fredag 15. september 2017.

Kokkeskolen i Brownsville er åben

Kære venner,

Der var flere årsager til, at vi valgte at bo nogle år i New York. Vi ville gerne have såden en oplevelse som familie, og det passede godt med hvor børnene og vi selv var i vores liv. Jeg havde lyst til at prøve kræfter med den opgave det ville være at etablere en madvirksomhed i USA, som var funderet i det nordiske køkkens værdier og en skandinavisk ledelseskultur.

Endelig ville jeg, gennem Melting Pot fonden, forsøge at finde en måde at gøre en ekstra indsats for at skabe håb om en bedre fremtid hos nogen, der ikke havde så meget. Et tilfældigt møde i en kø foran en bager i Bed Styve, med en ung mand der hed Lucas Denton, såede et frø, der blev til Brownsville Community Culinary Center, en undervisningsinstitution, en madskole, der samtidig er en bager, deli og et lokalt spisested i den måske mest udsatte bydel i New York.

Lucas Denton blev min første ansatte overhovedet i den amerikanske organisation, og han skal i øvrigt giftes i dag. Vi brugte næsten to år på at bygge tillid i Brownsville, der har 70.000 indbyggere, hvoraf ca. 60% lever under FNs sultegrænse. Selve skolen åbnede for knap et år siden og for 14 dage siden kunne de lokale så for første gang komme ind og spise.

Claus

Melting Pot

 

Melting Pot Foundation blev stiftet af Claus Meyer i 2011. Fondens formål er, gennem initiativer der har mad, madhåndværk og entreprenørskab som gennemgående elementer, at forbedre fremtidsmulighederne og højne livskvaliteten for udsatte og marginaliserede mennesker. Melting Pot Foundation er engageret i følgende indsatsområder

 

Bekæmpelse af fattigdom med velsmag som våben!

 

BOLIVIA
En social gourmetrestaurant med integreret madskole, Gustu, i Bolivias hovedstad La Paz. 14 microrestauranter der over 2 år uddanner mere end 3000 unge i slumkvarteret El Alto udenfor La Paz. Supportfunktion for MIGA, den bolivianske madbevægelse.

 

FÆNGSELSPROJEKT
Gennem uddannelse at ruste indsatte til at vælge et liv uden kriminalitet. Drift af kompetencegivende madskoler i danske fængsler.

 

MADVANER HOS BØRN
At knække kræsenhed og styrke handlekompetencerne hos børn i Danmark. Kulinarisk Fritidsordning i Tingbjerg, Herning og på Nørrebro i København. Madmodsløbet. Smagens Time – over hele landet, i samarbejde med 100 restauranter.

 

BROWNSVILLE
En madskole, et bageri, et cafeteria, en food truck og et sundhedsprojekt for fattige unge afrikansk-amerikanere og deres familier i Brownsville, Brooklyn, New York.

 

Læs mere om Melting Pot Foundation

Brownsville

En af hovedaktiviteterne i Melting Pot Foundation er etableringen af en madskole, et bageri, et cafeteria og et sundhedsprojekt – Remixing Soul Food – for udsatte unge i Brownsville, i den østlige del af New York City. Her bliver de unge undervist i madlavning og tilegner sig færdigheder, så de senere kan få job i restaurant- og fødevarebranchen.

Brownsville er et af de mest belastede samfund i USA. Omtrent halvdelen af indbyggerne lever på overførselsindkomst og bor i public housing. Brownsville har den højeste forekomst i USA af fedme, diabetes II, arbejdsløshed, kriminalitet unge mænd i fængsel. Og så er Brownsville en 'food desert', hvor adgangen til gode og sunde madvarer er meget sparsom.

Læs mere om projektet i Brownsville i denne artikel fra New York Times

Brownsville Community Culinary Center

Midt på Belmont Avenue ligger Brownsville Community Culinary Center, og det er i disse rammer, at det sociale projekt tager sin form. Udover at være samfundscenter findes også et spisested og et bageri, der støtter lokalsamfundet. Projektets formål er at udvikle ressourcer for beboerne i området og fremme karriereudvikling, entreprenørskab, folkesundhed og solidaritet i fællesskab.

Gennem et samarbejde mellem MPF USA (Merchandise Processing Fee) og Brownsville-samfundet er en række undersøgelser, fokusgrupper og pilotinitiativer udviklet for at kunne identificere nabolagets behov og præferencer vedrørende mad, beskæftigelse og folkesund. Resultatet blev udviklingen af et kulinarisk forløb for unge og beboere i området som en måde at forene sundhed, beskæftigelse og bedre madvaner.

The Brownsville Community Culinary Center tilbyder de unge et 40-ugers kulinarisk træningsprogram, hvor de får mulighed for at prøve kræfter med alle arbejdsopgaverne i restauranten og bageriet i tæt samarbejde med professionelle fagfolk. I restauranten er der plads til 45 siddende gæster, der kan nyde morgenmad, frokost og aftensmad, og på menuen vil der ofte være traditionelle, velsmagende retter fra lokalområdet.

Programmet er inddelt i 10 forskellige ugentlige sessions i kulinariske færdigheder og afsluttes med et praktikophold. Samtidig tilbyder Brownsville Community Culinary Center også beboerne i området adgang til velsmagende og sunde måltider og fødevare og er også blevet et forum for at løse de samfundsrelaterede problemer, som området er udfordret af.

Følg Brownsville Community Culinary Center på Facebook og se projektets udvikling


Vidste du?

  • Kriminalitetsraten i Brownville er blandt den højeste i New York, hvor også den højeste rate for drab er.
  • Ifølge en statistik fra New York i 2012 havde Brownsville det højeste antal mord, kræft, hjertesygdomme, forhøjet blodtryk og diabetes. Dette er næsten 10 gange så højt sammenlignet med Murray Hill, som er et mere velhavende område.
  • 22% af Brownsvilles beboere spiser ingen frugt eller grøntsager på daglig basis, og 5% får kun halvdelen af den anbefalende daglige kost.
  • Over 1/3 af beboerne i Brownsville lever i fattigdom med en årlig indkomst på mindre end 15.000 dollars.
  • 55% af beboerne i Brownsville modtager en eller flere sociale ydelser.
  • Brownsville har den laveste rate folk med en gymnasieuddannelse og den laveste rate med en højere uddannelse.
  • Brownsville har en arbejdsløshed på 13,5% (New York 7.4%)

Seneste nyheder