arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Torsdag 21. juni, 2018

Maden og måltidet er i spil som drivkraft for sociale forandringer, når Meyers Madhus og det socialøkonomiske hotel videreudvikler hotellets madprofil.

Skovsgård Hotel i Nordjylland drives som en socialøkonomisk virksomhed. Gæsterne kommer primært fra den lille by Skovsgård og resten af Jammerbugt Kommune, men hotellet har ambitioner om at nå bredere ud. Derfor har hotellet indledt et samarbejde med Meyers Madhus.

Meyers Madhus samarbejder med en række offentlige og private partnere om at udvikle danskernes fælles madkultur, skabe sunde forretninger og igangsætte sociale forandringer. Altid med maden og måltidet som omdrejningspunkt. Samarbejdet med Skovsgård Hotel skal styrke hotellets afsætningsmuligheder og økonomi gennem en markant madprofil og nye lokale partnerskaber.

Gastronomisk rådgivning og faglig opkvalificering
Skovsgård Hotel drives som en socialøkonomisk virksomhed, og langt de fleste af hotellets medarbejdere er ansat på særlige vilkår. De har alle udfordringer på den ene eller anden måde og har ikke kunnet få fodfæste på det almindelige arbejdsmarked, fortæller Jenny Hviid, projektleder på hotellet.

– Vi går ikke op i, hvad folk fejler. Hvis du fokuserer på det, så tænker du jo allerede i begrænsninger. Hos os fokuserer vi på de ansattes ressourcer og ser dem som medarbejdere, der bidrager værdifuldt til arbejdsfællesskabet. Det er tydeligt, at de ansattes livskvalitet får et løft gennem arbejdet, fordi de anerkendes som mennesker med ressourcer. Som vi siger på Skovsgård Hotel: "Ingen kan alt, men sammen kan vi drive et helt hotel".

Hotellet har længe været samlingspunkt for beboerne i den lille by Skovsgård. Nu ruster hotellet sig til at realisere drømmen om at tiltrække regionens sommerhusgæster og børnefamilier. En opgave, der kræver afdækning af udfordringer, mål og muligheder.

Kokke og konsulenter fra Meyers Madhus støtter hotellet i udviklingen og videregiver gastronomisk rådgivning og faglig opkvalificering. Madhusets faglige chef, Bo Frederiksen, er med i hotellets køkken, når teknikker og principper afprøves i praksis.

– Jeg kender ikke andre steder, hvor alt er drevet frem på professionel vis af ansatte på særlige vilkår, støttet af stedets faste personale. Man kan kun blive rørt over at mærke den stolthed, de ellers udsatte mennesker udstråler i deres arbejde. Vi fra Meyers Madhus vil gøre alt, hvad vi kan for at ruste hotellet til at kunne lave endnu bedre måltider og nå endnu bredere ud.

I den kommende tid skal hotellet og Meyers Madhus arbejde med at en implementere en klar, kulinarisk identitet og et gastronomisk kodeks. Vejen dertil indeholder også en optimering af køkkendriften, indgåelse af nye partnerskaber med lokale råvareproducenter og en fokuseret markedsføring af hotellet.

Læs mere

 

Skovsgård Hotel er et anderledes hotel – en socialøkonomisk virksomhed, som viderefører det traditionsrige jernbanehotel i Skovsgård på nye vilkår. Se mere på hjemmesiden Skovsgård Hotel.

 

Meyers Madhus samarbejder med en række offentlige og private partnere om at udvikle vores fælles madkultur, skabe sunde forretninger og igangsætte sociale forandringer med mad og måltider som middel. Læs mere om mulighederne inden for rådgivning og projekter fra Meyers Madhus.

Seneste nyheder