arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Sakskøbing Madhus inviterer til åbningsfest, når Claus Meyer åbner madskole, lørdag 1. oktober, kl. 10.30-12.30

Claus Meyer tager turen fra Big Apple og hjem til Little Apple, når han lørdag 1. oktober sammen med en række lokale ildsjæle åbner en non-profit madskole i Sakskøbing. Mød også alle de kokke, bagere og andre fagfolk, der fremover skal forestå undervisningen i madskolen samt tre lokale ”elever”; en borgmester, et folketingsmedlem og en OL-guldvinder, der alle lærer at rulle en butterdejscroissant med æbler fra Sydhavsøerne.

Med de bedste råvarer fra Sydhavsøernes spisekammer, tilbyder vi nu madkurser til børn og voksne, teambuilding til virksomheder, smagninger og andre events.

På kurserne i Sakskøbing Madhus vil du møde lokale kokke, bagermestre, kogekoner og andre fagfolk, der brænder for at dele deres viden med andre. Kursisterne kommer til at lære teknikker, tips og tricks, der giver dem mulighed for at skyde genveje til bedre mad resten af livet, og det hele kommer til at foregå i en hyggelig og uhøjtidelig stemning.

Madskolen har hjemme i smukke rammer, der tidligere har været bl.a. købmandsbutik, kro, bryggeri og brændevinsværk. Her har vi etableret et veludstyret undervisningskøkken med plads til, at 25 kursister kan kokkerere samtidig, og hvor op til 50 mennesker kan deltage i smagninger og events.

Madskolen er et resultat af Claus’ kærlighed til sin hjemstavn og er seneste delmål i Foreningen The Little Apples projekt med nytænkning af Sakskøbing by som model for 'Købstaden 2.0'. Foreningen, der har forsamlingshus på Hotel Sakskøbing, har tidligere åbnet gårdbutik på byens torv.

Det er vel ikke for meget sagt at vi har fået gang i madkulturen. Ikke mindst i de større byer. Jeg er stolt over, at få lov til at være med til at flytte energien til provinsen. Ikke mindst fordi jeg er født på Lolland, og så har Sakskøbing altid haft en stor plads i mit hjerte. Claus Meyer

Med dette projekt vil foreningen The Little Apple forsøge at skabe en ny udviklingsmodel for de mindre, danske provinskøbstæder. Sakskøbing, en af landets smukkeste købstæder, fungerer som vært og eksperimentarium for et ekstraordinært samarbejde mellem borgerne, det offentlige, en ressourcestærk privat organisation, lokale virksomheder, en socialøkonomisk virksomhed og et omfattende netværk af enkeltpersoner og organisationer.

Program for åbningen af madskolen

 

Program for åbningen af Sakskøbing Madskole, Torvegade 10-12, 4990 Sakskøbing, lørdag 1. oktober, kl. 10.30-12.15.

 

Kl. 10.30: Claus Meyer byder velkommen

Claus giver et glas bobler og fortæller om baggrunden for madskolen og foreningen The Little Apple.

 

Kl. 10.40: Mini-kursus med borgmester, folketingsmedlem og OL-guldvinder

Claus tyvstarter madskolen og tager de første tre lokale 'elever, borgmester John Brædder, folketingsmedlem Markus Knuth (V) og OL-guldvinder i roning, Mads Reinhard Rasmussen under kærlig, kulinarisk behandling.

 

Kl. 11.00: Tambourkorpset fører an, når vi følges ad til torvet

Sakskøbing Tambourkorps & Brassbands 20 musikere fører højlydt an, når vi sammen går de 56 meter fra Sakskøbing Madhus til byens torv.

 

Kl. 11.10: Lokale undervisere byder på smagsprøver

På Sakskøbing Torv vil Claus introducere og interviewe de lokale kokke, som kommende kursister på Sakskøbing Madskole vil blive undervist af. De byder på smagsprøver til alle og fortæller om deres kommende kurser. Du kan møde:

 

  • Rasmus og Thomas fra Oreby Kro / Kursus: Gourmetmad for alle
  • Peter Svenningsen, chocolatier / Kursus: Chokolade med smag af Sydhavsøerne
  • Joan Thorlin / Kursus: Sylte
  • Tobias Hamann / Kursus: Bagekursus for børn
  • Mattias Krarup fra Meyers Madhus / Kursus: Vejen til velsmag 

Kl.. 12.30: Tak for i dag og fortsat god lørdag!

 

Sakskøbing Madskole er udviklet i et samarbejde mellem the Little Apple, Hotel Saxkøbing, Ebbe Frahm og Meyers Madshus.

For yderligere oplysninger, kontakt Dorthe Petersen (dir. Meyers Madhus) på tlf. 22 58 02 14 eller Birte Aagaard på tlf. 54 70 59 59.

Hvor
Sakskøbing Madskole
Torvegade 10-12
4990 Sakskøbing

Seneste nyheder