arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Så er vi trådt ind i maj, og vi kan allerede mærke de lyse aftener og de lunere temperaturer.
Men forårets kommen betyder også helt nye takter i køkkener - sig tak for nu til rodfrugter og rosenkål – nu skal der forårsgrønt på menuen!

Nu kan vi endelig gå amok i friske asparges, rabarber, kartofler, radiser og spinat, men er du også opmærksom på, at de danske have vrimler med velsmagende fisk og skaldyr? 
Lige nu kan du mæske dig i hornfisk, fjordrejer, jomfruhummer, multe, skrubbe.

Lad os plukke, høste, sanke, fange, fiske og spise os vej gennem det danske forår.

De skønne rabarber

Rabarber er en ægte forårsbebuder og er en kærkommen gæst i både det salte og det søde køkken.

Rabarberstænglerne indeholder oxalsyre, og det er grunden til, at de er så sure, så husk altid at stole på dine smagsløg frem for opskrifter, når det gælder rabarberen, da det naturlige sukkerindhold varierer fra plante til plante. 
Så smag dig frem!

Du kan bruge rabarberen til næsten hvad som helst, f.eks. i frugtdesserter, som tilbehør til en stegt kylling eller en svinekotelet.

Prøv også at starte dagen med et glas juice lavet på grønne rabarber, hele agurker og romainesalat.
Så vågner kroppen!

> Se alle vores rabarberopskrifter

 

Asparges

Asparges er en sand forårsbebuder og er en yndlingsspise hos de fleste. De grønne skud er nem og hurtig mad, der kun behøver en kort og nænsom tilberedning og går godt både dampede, grillede og i salater. Den danske sæson er kort, så det er om at nyde dem, mens de er her. 


Vidste du i øvrigt, at de grønne asparges faktisk er det samme som hvideasparges, de har bare fået lov at vokse sig lange og grønne oven for jorden. De hvide udgaver må vi dog vente lidt på endnu. De grønne vidundere spiller hovedrollen i denne velsmagende salat med kapersvinaigrette, friterede kapers og peberrod. Den udgør en fin hovedret sammen med et godt brød til.

> Find opskriften

Tre gode forårsopskrifter

Byd de lyse tider indenfor med disse tre gode bud på retter, der alle har forårets grøntager i centrum.

Hornfisk

Når lystfiskerne om foråret drager ud til vores kyster for at fange hornfisk, er der få der ved, at de følger en årtusind gammel tradition i det her land.

Siden stenalderen har vi kastet os over denne fisk, når den om foråret svømmer ind fra Atlanten gennem de danske sunde for at gyde på lavt vand i maj og juni.

Da fiskens kød er uhyre velsmagende og sundt, burde vi spise meget mere af den end vi gør.

Denne opskrift kombinerer hornfisken med en anden sæsonær yngling, rabarberen.

> Find opskriften på stegt hornfisk med rabarbervchutney

Forårets urter

Ta' en tur ud i den danske natur og hent de spæde urter, der dukker frem på denne tid. Skvalderkål, brændenælde, løgkarse, bøgeblad, havesyre, humleskud, kørvel, løvstikke, skovmærke og sødskærm.