arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

11. marts

Verdenspremiere på filmen 'A Taste of Sky' ved CPH:DOX 2019

I anledning af CPH:DOX kan du komme med til verdenspremiere på filmen 'A Taste of Sky' - en film, der tager os med op i højderne i Andesbjergene til Bolivias hovedstad La Paz og ind bag dørene til restauranten og køkkenskolen Gustu, som Claus Meyer har etableret via fonden, Melting Pot, i samarbejde med IBIS og senere IFU

Gustu er Bolivias første gourmet-restaurant og åbnede i 2013. Udover at være anerkendt for sit høje gastronomiske niveau, er Gustu samtidig en kokkeskole, en socialøkonomisk virksomhed og en vej ud af fattigdom for mange unge bolivianere. I 2016 blev Gustu udnævnt som Bolivias bedste restaurant. Gustu betyder 'smag' på mayaernes sprog, og restauranten serverer udelukkende innovative varianter af bolivianske egnsretter baseret på lokale fødevarer.

En bid af himlen

Til verdenspremieren på 'A Taste of Sky' 22. marts vil både filmens instruktør, Michael Lei og Claus Meyer være til stede, og Meyers Køkken sørger for bolivianske snacks med hilsner til den sydamerikanske regnskov, saltsletterne og Andesbjergene med tilhørende drikkevarer.

Filmvisning 'A Taste of Sky'

Du kan se filmen i forbindelse med CPH:DOX på følgende datoer:

Verdenspræmieren i Grand Teatret: 22. marts kl. 19:00.

Øvrige visninger:
- Empire Bio: 28. marts kl. 17:15
- Cinemateket: 29. marts kl. 17:15

Læs mere om filmvisningen her. 

 

Om filmen

I 2012 rejste Claus Meyer til La Paz i Bolivia for at starte en kokkeskole for underprivilegerede unge og vække den gastronomiske stolthed for lokale råvarer. Filmen fortæller historien om de to kokkeelever Kenzo og Maria i køkkenet, på alligatorjagt og ud i junglen, hvor roden til Gustu's succes i mere end én forstand ligger. En historie om idealisme, fremtidsdrømme, sund socialøkomisk fornuft og basal madglæde - alt sammen serveret med smittende entusiasme i en lækkerbisken af en film, hvis inderste budskab er at alle kan gøre en forskel.

After a spectacular meal and a wonderful conversation with the head chef, Kamilla Seidler, I was introduced to some of the students and began to hear their stories. I heard about Kenzo’s roots in the Amazon and how as a child he’d forage in the jungles for all these wild fruits that I had never heard of and could barely imagine. I spoke to Maria Claudia and she described the beautiful little town she hailed from and the exotic Andean crops her grandmother taught her to grown in their backyard. I learned about their incredible journeys from their rural towns to the big city of La Paz- and how this restaurant and cooking school was offering them a career in gastronomy that they never even knew existed. Michael Leifilminstruktør

 

Claus og Augusta - Gustu-projektet fra børnehøjde

Filminstruktør Michael Lei ville i forbindelse med filmen gerne have Claus til at sætte ord på projektet i Bolivia - men i stedet for på klassisk vis at udspørge ham, havde Lei idéen om at lade Claus' yngste datter Augusta stille spørgsmålene. Den personlige samtale er noget af det, du kan opleve i filmen. 

Michael Lei ville gerne have et frisk interview med mig ind i sin dokumentarfilm om Gustu. Det sagde jeg selvfølgelig ja til. Hvad jeg ikke var forberedt på var at han ville have min yngste datter Augusta, som dengang var 12 år gammel, til at foretage interviewet. Det endte med at blive en meget bevægende samtale. Dels fordi Augusta selv havde været med til at udforme spørgsmålene, hvilket jeg kunne mærke, men også fordi hun spurgte om ting vi aldrig havde haft anledning til at tale sammen om før. Claus Meyer

 

Seneste nyheder