arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Meyers-Venues-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Spis Igennem – velsmag, sundhed og sanselighed

Book et foredrag på ms@meltingpotfoundation.org

Betyder det noget for vores sundhed, at vi nyder vores mad? Hvorfor bliver vi federe og federe? Er det den mad, vi spiser, der gør os overvægtige? Hvad er hemmeligheden bag vidunderlig mad med et behersket indhold af fedt?

Claus Meyer udfordrer den vanetænkning, der knytter sig til begreberne sundhed og livskvalitet og inspirerer folk til at leve sundere uden at sætte sanseligheden over styr. Foredraget er krydret med humoristiske tilbageblik – Claus Meyer var selv blandt de fedeste på Lolland som knægt - fortællinger om fremmede kulturers madlavnings principper og stenhårde kendsgerninger, og om hvordan man laver velsmagende mad uden fedt. Tilhørerne får konkret og spontant styrket deres muligheder for flere succesoplevelser i køkkenet. Foredraget bygger på mange års undervisning i emnet i Meyers Madhus og på bogen Spis Igennem, som Claus Meyer har skrevet sammen med professor i ernæring Arne Astrup. Bogen bygger på et 6-årigt forskningssamarbejde imellem institut for Human Ernæring og Meyers Madhus.
Claus Meyer kan holde foredraget sammen med Arne Astrup eller alene. Det kan afvikles som en madlavningsdemonstration, hvor deltagerne involveres i tilsmagningsprocessen. Foredragstemaet kan også danne grundlag for et kogekursus, hvor deltagerne får madlavnings- og velsmagsprincipperne helt ind under huden.


Det Ny Nordiske Køkken

”Tiden er moden til at skabe et Nyt Nordisk Køkken, der i kraft af sin velsmag og egenart kan måle sig med de største køkkener i verden”. Sådan lyder de første linier i de nordiske kokkes manifest for et Nyt Nordisk Køkken. Med afsæt i erfaringerne fra afviklingen af Det Nordiske Køkkensymposium (2004), etableringen og udviklingen af den nu 2-stjernede Michelin restaurant Noma (sammen med Rene Redzepi), sit sæde i Nordisk Ministerråds styregruppe (Ny Nordisk Mad programmet) og sin omfattende rådgivningsvirksomhed redegør Claus Meyer for, hvordan samtlige af fødebranchens aktører kan spille en rolle i en vitaliseringsproces, der styrker mangfoldigheden, øger glæden og fremmer værdiskabelsen i samtlige led i kæden fra jord til bord.

Erik Rasmussen, chefredaktør for ugebrevet Mandag Morgen, udråbte i 2004, det nye nordiske køkken til en af de potentielle milliardindustrier. Der synes allerede nu at være hold i forudsigelsen.


Madkultur og livskvalitet

I dette foredrag trækker Claus Meyer en linie fra sin barndom på Lolland, gennem det skelsættende ophold som ung mand i huset i Frankrig og frem til sit liv i dag som madentreprenør og far til tre piger.

Claus Meyer hudfletter den danske madkultur og den fremherskende sundhedsopfattelse, og viser hvor lidt der skal til for, at vi får en smuk madkultur, vi kan være stolte af at videregive til vores børn. Undervejs giver han et bud på, hvordan vi får enderne til at mødes i køkkenet, når vi har travlt, og hvordan vi bygger bro mellem sundhed og sanselighed. Hør svaret på, om det er vigtigere at spise hummer og trøfler end kartofler og svin, samt hvorfor vi skal have et nyt nordisk køkken.

For booking af foredrag med Claus Meyer, kontakt venligst ms@meltingpotfoundation.org