• Julekonfekt med appelsin og chokolade

Hjemmelavet syltet appelsinskal overtrykket med god mørk chokolade. Med sin parfumerede orangesmag og intense sødme er det slik for voksne, som fx kan bruges som julekonfekt. Uden overtræk er de syltede skaller fabelagtige som fyld i kager eller desserter. Begynd en dag eller to i forvejen.

Få leveret en klassisk eller vegetarisk julemenu lige til døren

Læs mere og bestil årets julemenuer lige her

Sådan gør du

Dag 1

Skyl appelsinerne, og skræl dem, så der kommer 3-4 stykker skal ud af hver appelsin.

Bring almindeligt postevand i kog i en stor gryde. Kom skallerne i, og lad dem koge i ca. 2 minutter. Hæld skallerne i en sigte. Kom nyt vand i gryden, og bring det i kog. Gentag kogningen som før, og kasser kogevandet.

Bring nu mineralvand, sukker og glukosesirup, flækket vaniljestang og -korn i kog. Tilsæt skallerne, og lad dem småkoge i ca. 5 minutter. Lad gryde og indhold afkøle helt. Du kan lade gryden stå på køkkenbordet eller stille gryden udenfor, hvis det er en mulighed.

Bring atter gryde og indhold i kog, og lad det koge i 1 minut. Afkøl igen. Metoden med at koge op og køle af over flere gange tillader appelsinskallerne at optage sukkeret på den mest fordelagtige måde. Gentag derefter hele processen: Kog i 5 minutter, afkøl, kog i 1 minut, afkøl.

Slut af med at lade skallerne trække i lagen natten over i køleskabet, så de sukres mest muligt.

Dag 2

Tag de syltede appelsinskaller op af sukkerlagen, og læg dem på et stykke bagepapir på en bagerist for at lade dem lufttøre i en time eller to alt efter temperatur - de skal ikke tørre helt ud.

Smelt og temperer chokoladen, og dyp appelsinskallerne i chokoladen. Lad chokoladen størkne på et stykke bagepapir, inden du pakker dine orangetter i en tætsluttende beholder - eller spiser dem. Holdbarheden er et par uger ved stuetemperatur.

Tip

Du ka nlave de lækreste syltede citronskaller ved at bruge samme fremgangsmåde. Prøv også at krydre lagen med stjerneanis og/eller sort peber.

Ingredienser

4 store usprøjtede appelsiner
5 dl mineralvand
250 g sukker
1 spsk glukosesirup (kan købes i velassorterede supermarkeder)
2 vaniljestang
400 g mørk chokolade (mindst 56% smeltet og tempereret)

Find opskriften i Meyers Chokolade

Find bogen her

  • Tag på kursus i Meyers Madhus

    Meyers Glutenfri Bagekursus

    Lær at bage luftige og aromatiske brød og lækre kager med meyerske bageprincipper – kun med naturligt glutenfri råvarer. På kurset indfører vi dig i teknikker og tips til godt glutenfrit bagværk: Du lærer gode glutenfri meltyper og deres karakteristika at kende, og vi arbejder med ælte-, hæve-, brødformings- og bageteknikker, glutenfri surdej og meget mere. Vi går i dybden med vores 10 glutenfri bagebud.

    Læs mere og bestil

Få leveret din menu lige til døren

Hemmeligheden er en dej, der smager så intenst af honning og er så florlet.

Sådan laver du fordejen til julens honningkager