arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Brug råvarernes sæsoner som inspiration, ikke som en facitliste

Spis asparges, når de danske fås fra slutningen af april og et stykke forbi Sankt Hans, og overvej alternativer, når du kun kan få de rejsetrætte sydamerikanske.

Brug løs af den første spidskål i det sene forår, og husk at spise nye rodfrugter, græskar og svampe fra september. Nyd alle de fantastiske kåltyper vinteren igennem, og spis flest æbler fra september til forårets start, mens de stadig har smag og karakter.

I kalenderen her er råvarerne placeret i de måneder, hvor de typisk fås fra friland i Danmark, og/eller hvor de med fordel kan fylde mest. Sæsonerne kan variere med flere uger fra år til år.

Råvarekalenderen er hentet fra kogebogen Meyers Grøn Mad.

Forår

Marts
Brændenælde, jordskok, julesalat, knoldselleri, kålrabi, pastinak, persillerod, ramsløg, rødbede, skvalderkål.


April
Brændenælde, bøgeblad, morkel, mælkebøtte, peberrod, purløg, rabarber, ramsløg, skvalderkål, sødskærm, vårmusseron.


Maj
Asparges, kørvel, løg, majroe, peberrod, rabarber, radise, skovmærke, spidskål, spinat, sødskærm.


Sommer

Juni
Asparges, blomkål, fennikel, glaskål, hyldeblomst, jordbær, løg, krydderurter, nye kartofler, pebberrod, rabarber, sommerporrer, spidskål, spinat, stikkelsbær, ærter.


Juli
Agurk, blomkål, blåbær, squash, dild, fennikel, glaskål, gulerod, hindbær, jordbær, kantarel, majs, nye kartofler, skorzonerrod, sommerporrer, spidskål, stikkelsbær, tomater, ærter.


August
Aubergine, blomkål, blomme, brombær, squash, fennikel, glaskål, bønner, gulerod, hyben, hyldebær, kantarel, majs, skorzonerrod, sommerporrer, sommeræbler, tomat.


Efterår

September
Blomkål, blomme, brombær, glaskål, græskar, bønner, gulerod, havtorn, hyldebær, jordskok, kantarel, knoldselleri, løg, majs, persillerod, porrer, pærer, rødbede, sommeræbler.


Oktober
Græskar, grønkål, grønne tomater, hyldebær, karljohansvampe, kastanje, knoldselleri, kvæde, kålrabi, nødder, pdersillerod, pære, rødbede, tyttebær, æbler.


November
Græskar, grønkål, hvidkål, jordskok, julesalat, knoldselleri, persillerod, pærer, rosenkål, rødbede, æbler.


Vinter

December
Grønkål, hvidkål, julesalat, knoldselleri, nødder, peberrod, persillerod, pærer, rosenkål, rødbede, rødkål, østershat.


Januar
Grønkål, gulerod, jordskok, julesalat, knoldselleri, kålrabi, pastinak, persillerod, rosenkål, rødbede, savoykål, vinterporrer, østershat.


Februar
Grønkål, gulerod, julesalat, knoldselleri, kålrabi, løg, pastinak, persillerod, rosenkål, rødbede, savoykål, skorzonerrod, vinterporrer, østershat.

Ny kogebog ude nu!

Meyers Grøn Mad – kogebog med grønne opskrifter

Meyers Grøn Mad tilbyder mere end 100 lækre opskrifter på grønne, velsmagende retter.