arrow_bottom arrow_left arrow_top arrow basket_empty basket_full circle_large Canteen logo Canteen logo Catering logo Meyers-FoodandBevarage-Logo-u-BG-RGB Løgismose meyers logo Catering logo Lunch logo Lunch logo menu quote_left quote_right search social_facebook social_instagram social_pinterest social_twitter social_youtube linkedin-with-circle clock share location print New window Checkmark Error heart heart filled checkmark

Vi beklager!

Hvis I ønsker at styrke økologien, kan vi hjælpe jer i mål, uden at det går ud over økonomien. Vores metode sikrer samtidig et løft af madkvaliteten som et direkte middel til at nå økologimålene.

Vi arbejder med økologiomlægning i en helhedsorienteret proces, der involverer alle relevante medarbejdere og sikrer en solid forankring af økologisk drift.

Principper for økologiomlægning

 

Hvert køkken har sin egen vej til økologi. Men der er ofte fællesnævnere. Følgende indsatsområder vil typisk indgå, med forskellig vægtning:

 

Brug økonomistyring som værktøj – omlægningspotentialet i skærpet økonomistyring er ofte stort


Køb bevidst ind – arbejd målrettet med indkøbsaftaler og løbende indkøbspraksis


Lav mad fra bunden – halv- og helfabrikata er dyre løsninger, især de økologiske


Minimer madspild – det giver luft i budgettet og styrker også bæredygtighed


Lav mad efter sæsonerne – det giver tilgængelighed af økologi til den bedste pris


Brug kød på en ny måde – brug de billigere/større udskæringer og forarbejd i eget køkken

Processen
Vi tilrettelægger omlægningsprocessen sammen med jer. Vi arbejder typisk med følgende overordnede proces-model:

  • Kick off med relevante ledere og medarbejdere
  • Afdækning i køkkenet – hvad er netop jeres vej til økologi drift
  • Omlægningsplan med tidshorisonter fastlægges
  • Opkvalificering og løbende rådgivning v/ Meyers Madhus' økologirådgivere – fokus på
  • omlægning i praksis
  • Opfølgning og forankringsplan, herunder assistance til ansøgning om Fødevarestyrelsens Økologiske Spisemærke

Erfaringsgrundlag

  • Vi gennemfører økologiomlægning for et stort antal offentlige køkkener, fra helt små til store produktionskøkkener, herunder qua et omfattende samarbejde med Københavns Kommune. Omlægningen sker med uændrede driftsbudgetter
  • Vi har gennemført økologiomlægning for private virksomheder, herunder hotelkøkkener
  • Meyers Contract Catering har gennemført den mest ambitiøse økologiske omlægning blandt større kantinevirksomheder i Danmark
  • I Meyers Madhus har vi Det Økologiske Spisemærke i guld (90-100% økologi)

Økologi og kvalitet
Når man omlægger til økologisk drift uden at øge omkostningerne, spiller en række af de mest nødvendige omlægningstiltag tæt sammen med en kvalitetsdagsorden. For eksempel indsatsen for at udfase dyrt præfabrikata til fordel for billigere friske råvarer i sæson. Det kræver tilberedning fra bunden med dagslevering af friske råvarer og løfter dermed køkkenets håndværks- og kvalitetsmæssige profil. Slutresultatet er ikke alene mere økologi for de samme midler, men også bedre måltider. Meyers Madhus går til økologiomlægning med det udgangspunkt, at et kulinarisk løft ikke skal ses som en konkurrerende dagsorden, men derimod et værktøj i økologiomlægningen. Også derfor brænder vi for økologiomlægning.

Kontakt

 

Program- og projektchef Peter Rønn-Petersen på e-mail og tlf. (+45) 26 18 61 31.

Kontakt Meyers Madhus