Derfor skal du spise sæsonbaseret
Der er mange gode grunde til, hvorfor du skal spise råvarerne fra sæsonen. Nedenfor har vi samlet fem gode grunde:
- Råvarerne smager bedre og af mere, når de er i sæson
- Råvarerne er billigere, når de er i sæson, fordi udbuddet stiger og varerne ikke skal importeres
- Du er sikret friske råvarer, der er høstet mens de er modne og derfor rige på næringsstoffer
- Du sikrer at spise varieret, ved at købe forskellige råvarer året rundt
- Du gør noget godt for miljøet ved at spise råvarer i sæson, da disse ikke skal importeres udefra vores grænser
Spis disse råvarer med god samvittighed i november
Efteråret er på alle måder et overflødighedshorn af dejlige råvarer, og herunder kan du hente inspiration til, hvordan råvarer som kål, rodfrugter, æbler, vildt og alle de andre vidunderlige sager bliver til måltider i dit køkken.
Du kan se vores overblik over råvarerne i sæson nedenfor: